18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Madde bağımlıları için özel merkez

Mamak Belediyesi Başkanı Gazi Şahin, yeni yıl ile birlikte madde bağımlılarının rehabilite edileceği bir merkezin kurulacağı müjdesini verdi.

Madde kullanımı, bağımlılığı ve oluşturduğu olumsuz sonuçlar gerek bireysel ve gerekse toplumsal düzeyde en önemli sosyal sorunlardan birini oluşturuyor. Özellikle çocuk ve gençleri tehdit eden bu sosyal yaraya karşı çözüm atağı başlatan Mamak Belediyesi, madde ve uçucu madde bağımlısı gençlerin rehabilite edileceği bir merkezi kurmaya hazırlanıyor. "Madde bağımlılığı hem bireyin hem de toplum sağlığını tehdit eden en ciddi sorundur" diyen Başkan Şahin, "Bunun için 75. Yıl Amfi Tiyatro'da kurulacak olan rehabilitasyon merkezinde, çocuklarımız ve gençlerimiz bu kötü alışkanlıktan kurtarılarak topluma kazandırılacak. Uçucu madde bağımlısı çocukların da tedavi göreceği merkezde uzman doktorlar görev yapacak" dedi.

Uçucu maddelerin ucuz olması ve bu tür maddelere ulaşımın kolay olması nedeniyle özellikle çocukları ciddi şekilde tehdit ettiğini belirten Şahin, "Geçtiğimiz dönemlerde de belediye olarak bu konunun üzerinde ciddiyetle durduk. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile beraber okullarda seminerler düzenledik. Öğrencilerimizi bu kötü alışkanlık konusunda bilinçlendirmeye gayret ettik. Sorumluğumuzu bilerek çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutmak için durmadan çalışıyor ve üretiyoruz. Çocuklarımızın geleceğini düşünmek ortak sorumluluğumuz. Biz belediye olarak bunun için varız" şeklinde konuştu.

Madde bağımlıların mutlaka tedavi edilmesi ve topluma kazandırılması gerektiğinin altını çizen Başkan Şahin, "Her ne sebeple olursa olsun, bir şekilde madde bağımlısı haline gelen insanımıza şefkat elimizi uzatmak zorundayız. Bu kişileri topluma yeniden kazandırmak ve bu zincire başkalarının eklenmemesi için bilinçlendirici eğitimler vermemiz gerekir. Bu sıradan bir hizmet değil, bu hizmet hem toplum yararına hem de bir insanı daha topluma kazandırmak adına son derece önemli bir hizmettir. Ben açıkçası bu hizmeti çok çok önemsiyorum. Bir yangın varsa burada bu yangını söndürmek gerekir diye düşünüyorum. Çok olumlu neticeler alacağımızı ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 18:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?