5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Doktorlara diyaliz sınavı yapılacak

Sağlık Bakanlığı, uzman doktor, hemşire, diyaliz teknikerlerini ve ebeleri diyaliz sınavına tabi tutacak, sınavı kazanan personele sertifika verilecek. 

Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan "Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmelik" 8 Mayıs 2005 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin Geçici 3. Maddesi gereğince yapılacak olan Diyaliz Genel Sınav başvuruları ise 8 Kasım 2005 tarihinde sona erdi. Bakanlık, çeşitli nedenlerden dolayı zamanında başvuru yapamayan personellerin Diyaliz Genel Sınavı'na müracaatlarının sağlanması amacıyla ek başvuru süresi verilmesini kararlaştırdı. Diyaliz Genel Sınavının 2006 Aralık ayı içerisinde yapılması planlanıyor. Sınava mevzuata göre sertifikası bulunmayan ancak en az 3 ay diyaliz eğitimi gören iç hastalıkları uzmanlarıyla çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, en az 6 ay diyaliz eğitimi gören tabipler, en az 3 ay diyaliz eğitimi görmüş olan hemşireler, diyaliz merkezlerinde en az 1 yıl süre ile fiilen sorumlu uzmanlık, sorumlu tabiplik ve diyaliz hemşireliği yapmış olmakla birlikte söz konusu yönetmelik ile yürürlükten kaldırılan mevzuat hükümlerine göre gerçekleştirilen sınavlara girememiş olanlar veya girip de sınavda başarılı olamayanlar katılabilecek. Bununla birlikte, sağlık meslek liselerinin hemşirelik bölümü mezunu olup da sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarının diyaliz bölümünden mezun olan diyaliz teknikerleri, diyaliz merkezlerinde en az 3 yıl süre ile fiilen diyaliz hemşireliği yapmış olan ancak ebe unvanlı olması sebebiyle sertifika alma hakkı verilmemiş ebeler de iştirak edebilecek. 

Diyaliz Genel Sınavı başvurusu için istenilen belgeler şunlar: Başvuru dilekçesi, Diyaliz Genel Sınav Başvuru Formu (Sağlık Müdürlüğünden ya da Sağlık Bakanlığı'ndan temin edilebilir), diyaliz eğitimi görmüş olduklarına veya fiilen sorumlu uzmanlık, sorumlu tabiplik ve diyaliz hemşireliği yapmış olduklarına dair çalıştıkları merkez yetkilisi veya kurum amiri tarafından onaylı belge, uzman olanların uzmanlık belgelerini ve diğer personel için ise diplomalarının noter tasdikli örneği, özel merkezlerde çalışanlar için ayrıca sigorta primleri ödemelerine dair belgeleri ve 2 adet fotoğraf.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 11:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?