18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Sağlık emekçileri Bakanlığa yürüdü

Sağlık Emekçileri Sendikası, 4/B ve 4924'e tabi sözleşmeli sağlık çalışanlarının hakları için Sağlık Bakanlığı'na bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Kurtuluş Parkı'nda toplanan ve çeşitli illerden gelen yaklaşık 150 SES üyesi, "Kadrolu ve güvenceli çalışma istiyoruz" yazılı bir pankart açarak Sağlık Bakanlığı'na yürüyüşe geçti. "Kadrolu iş güvenceli gelecek" şeklinde slogan atan grup adına burada bir açıklama yapan SES Genel Başkanı Köksal Aydın, sağlık çalışanlarının farklı statülerde istihdam edilmeye başladığını belirterek, farklı statülerin ortak özelliğinin ise 'kadrosuz ve güvencesiz çalışma' olduğunu söyledi. 'Dönüşüm programı' adıyla sağlıkta yıkım programı uygulandığını iddia eden Aydın, sağlık ocakları, sağlık evleri, verem savaş dispanserleri ve ana çocuk sağlığı kurumlarının 'Aile Hekimliği' adı altında özelleştirilerek paralı hale getirildiğini öne sürdü.

70 bini aşkın sağlık emekçisinin kadrosuz, iş güvencesiz istihdam edildiğini öne süren Aydın, bu şekilde çalışanların her an işten atılma korkusu, doğum ve askerlik sonrası işe dönememe riski, eş ve özür durumunda bile tayin olamama gibi sorunlarla karşı karşı olduğunu ifade etti.

Aydın, aynı işi yapanlar için adalet, eşitlik talep ettiklerini belirterek, iş güvenceli kadrolu çalışma istediklerini söyledi. Yapılan basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 19:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?