5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

'İhmal ve yanlış tedavi' iddiası

Baş ağrısı şikayetiyle hastaneye götürülen 19 yaşındaki Hatice Koca'nın "ihmal ve yanlış tedavi" yüzünden felçli kaldığı iddia edildi.

İddialara açıklık getiren baba Arif Koca, 2002 yılında kızının Ankara Hastanesi'nde 2 kez ameliyat edildiğini, ancak dosya notunda tek bir ameliyatın görüldüğünü, ayrıca özel merkezde çektirdikleri MR'ın hastane tarafından kaybedildiğini söyledi. Şikayetini değerlendiren Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün, olayda doktorların "kusuru bulunmadığına" karar verdiğini anlatan talihsiz baba, skandalı TBMM'nin gündemine taşımaya hazırlanıyor.

Baba Arif Koca'nın iddiasına göre olay şöyle gelişti: Hatice Koca (19), 1 Ocak 2002 tarihinde baş ağrısı şikayetiyle Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Genç kıza burada yapılan ilk muayene sonucu hastanın özel bir merkezde MR çekilmesi istendi. 6 çocuğu olan ve inşaatlarda çalışan Arif Koca, cebindeki tüm parayı harcayarak kızına özel bir merkezde MR çektirdi ve sonucu hastaneye verdi. Talihsiz genç kız, aynı günün gecesi ailesinin izniyle acil olarak ameliyata alındı. 15 gün hastanede tedavisi süren Hatice Koca, 15 Şubat 2002 tarihinde bu kez ailesine bilgi verilmeden ve rızası alınmadan 2. kez ameliyata alındı. Beyin Cerrahi Bölümü'nden Çocuk Servisi'ne alınan genç kız, burada 2 ay yatarak tedavi gördü. Gün geçtikçe durumu daha da kötüye giden Hatice Koca'nın sağ tarafı tamamen felç oldu. Bu arada hastanın dosyasını inceleyen Koca ailesi, korkunç bir gerçekle yüzleşti. 2 ayrı ameliyat yapılmasına rağmen dosyaya tek bir ameliyat notu düşülmüş, ayrıca özel merkezde çektirilen MR tetkik sonucu ise kaybedilmişti. Koca ailesi, hastane yöneticileriyle ameliyatı yapan doktorları Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayet etti. Şikayeti değerlendiren İl Sağlık Müdürlüğü, olayda doktorların "kusurunun bulunmadığı"na karar verdi.

Ankara İl Sağlık Müdürü Selahattin Şahin imzasıyla hazırlanan raporda şöyle denildi: "Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi ve Çocuk Kliniği doktorların görevlerini ihmal etmedikleri, görevlerini yaparken etik ve ahlaki değerlere uygun davrandıkları, genelgeler doğrultusunda işlem yaptıkları anlaşılmıştır."

Kızının baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastaneden felçli çıktığını iddia eden baba Arif Koca, haklarını hukuksal yollardan aramaya devam edeceklerini söyledi.

Felçli kızının Kız Meslek Lisesi'nde eğitimine devam ettiğini anlatan Koca, "6 çocuğum var ve 4'ü okuyor. Ben inşaatlarda mevsimlik işçi olarak çalışıyorum. Dolmuş parası bulamadığımız günler oluyor. Eşin dostun fitre ve zekatlarıyla geçiniyoruz" dedi.

Gözü yaşlı baba, yaptığı şikayetlerden sonuç alamadığı için "son umut" olarak gördüğü TBMM Başkanı Bülent Arınç'a bir mektup yazarak yardım istediğini kaydetti. Talihsiz baba, mektubunda, kızının durumunun yeniden inceletilmesini talep etti.

.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 13:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?