5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Fen Lisesi binası güçlendiriliyor

Çankırı Süleyman Demirel Fen Lisesi binası olarak 1994 yılında yapılan ve kısa süre içinde kullanılmayacak hale gelen bina, güçlendirmeye alındı.

1996 yılında eğitim-öğretime başlayan bina kısa süre içinde meydana gelen çatlamalar nedeniyle 9 yıldır boş duruyordu. Çankırı Valiliği, binayı eğitimin hizmetine yeniden sunmak için Milli Eğitim Bakanlığı Yatırımlar ve Tesisler Dairesi Başkanlığı'ndan ihale için gerekli ödeneğin teminini sağladı. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan bina da tadilat çalışmalarına başlandı.

Türkiye genelinde Çankırı Süleyman Demirel Fen Lisesi gibi güçlendirme çalışması yapılması gereken 27 okul binası bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu binaların güçlendirme çalışmalarının yapılabilmesi için bir uygulama başlatarak, 10 yaşından büyük olmayan binaların güçlendirme çalışmalarının yapılacağını açıkladı.

Bu uygulamadan, Çankırı'da Süleyman Demirel Fen Lisesi haricinde Orta İlçesi Yıldırım Beyazıt Çok Programlı Lise binası ile Korgun İlçesi Halk Eğitim binası da yararlanacak.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 16:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüsnü EKİZCELİ IP: 85.107.184.xxx Tarih : 21.11.2005 22:44:05
Bu okul için müteahhide para ödenmedi mi? Madem okul kullanılamayacak derecede çürük yapılmıştır. O halde, bu okulu yapan mütahhit belli değil mi?. Belli. O zaman Müteahhide verilen hakedişler, yasal faizleri ile birlikte geri alınsın. Çünkü. Bu okulların yapımı için müteahhitlere ödenen paralarda tüyü bitmedik yetimin hakkı olduğunu lütfen anlayalım artık. Kimse kusura bakmasın. Hüsnü EKİZCELİ DENİZLİ