25
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Üniversitesiteye 2 milyon YTL

Üniversite altyapısını kurmak ve güçlendirmek için düzenlenen, daha önce İstanbul ve Çankırı'da gerçekleştirilen toplantıların sonuncusu Ankara'da Lale Restaurant'ta yapıldı. Toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Milletvekili Tevfik Akbak, eğitime yapılan yatırımın önemine değinerek, Çankırı'da başarılı yükseköğretim kurumları bulunmasına rağmen, kurulacak 15 üniversite arasında Çankırı'nın bulunmamasının burukluğunu yaşadıklarını, ancak YÖK Genel Kurulu'nun son kararıyla üniversite için gerekli kriterleri sağladıklarını, ancak konunun bu kadarla bitmediğini, şimdi üniversitenin alt yapısı için nakde ihtiyaç bulunduğunu vurguladı. Toplantıya çağrılan işadamları ve esnaflara seslenen Akbak, herkesin üniversite için bir tuğla koymasını istedi. 

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner de YÖK kararından önce rahat olduklarını ifade ederek, başladığı konuşmasında, yeni fakülte kararlarıyla birlikte yüklerinin arttığını, ama bu yükten mutluluk duyduklarını söyledi. Öner, Çankırı'nın Anadolu'nun en eski yerleşim birimlerinden biri olmasına rağmen, yükseköğrenimi bu kadar geç almasının çelişkisine değinerek, bundan sonrası için daha gelişmiş bir Çankırı düşüncesinin uzak olmadığını kaydetti. 

Çankırı Üniversitesi için ilk bağışı, programın sunuculuğunu üstlenen İkbal Gürpınar tarafından yapıldı. 10 bin YTL ile Çankırı Üniversitesi'ne bir tuğlada benden diyen İkbal Gürpınar, masaları ayrı ayrı dolaşarak yapılan bağış miktarlarını anons etti. Vali Ali Haydar Öner'in eşi Leyla Öner de bağış kervanına katılanlar arasında yer aldı. Çankırı Eski Milletvekilleri'nden İsmail Coşar'ın 2 emekli maaşını bağışladığını açıklaması ise gecenin ilginç gelişmelerinden biri oldu. Gece sonunda toplam 1 milyon YTL (1 Trilyon TL) toplandığı açıklandı. 

Toplantı sonunda bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaşan YÖK Genel Kurulu kararının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili kurumlara yazmış olduğu yazıların cevabi yazılarının hızla Bakanlığa ulaştırılacağını söyleyerek, çok kısa sürede Çankırı'nın 2 fakültesinin Resmi Gazete'de yayınlanarak kuruluşunun gerçekleştirileceği müjdesini verdi. Şahin, konunun burada bitmeyeceğini de belirterek, toplanan para ve gelirlerin üniversite çatısı için yeterli olmayacağını, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ayrılacak payların da sınırlı olacağını bildiğini belirterek, diğer imkanları zorlamak gerektiğini söyledi. 

Ankara Beton Sanayi sahibi Çankırılı işadamı Namık Tanık, "Çankırı Üniversitesine Destek" toplantısında en yüksek bağışı yapan kişi oldu. Kısa bir süre önce oğlunu trafik kazasında kaybeden Tanık, Çankırı Üniversitesi için 200 milyar TL bağışladı. Tanığı 101 milyar TL ile Sünürlüler adına toplantıya katılan işadamı, 100 milyar TL ile Kromlüks Şirketler Grubu sahibi Mustafa Çelikten, 100 milyar TL ile Yaşar Ayhan izledi. İşadamı Alaaddin Ceceli, Atkaracalar'a bir öğrenci yurdu yapacağını taahhüt ederken, Yapraklı Müteahhitler Derneği 60 milyar TL bağışladı.
.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2006 Pazar 20:35:42
Güncelleme :10 Haziran 2006 Cumartesi 10:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kubilay parlak IP: 88.232.148.xxx Tarih : 27.09.2007 23:53:16

selamunaleyküm...eger SALİM SELÇUK şu anda yanımızda olsaydı bizlerde o masada oluyor olacaktık...kısa ve öz kimse nerden geldigini unutmasın...