4
Mayıs
2024
Cumartesi
KİTAP

Kayserili psikolojiye fena taktı

Sosyal hayatta son yıllarda meydana gelen değişiklikler, yaşam şartları ve çeşitli beklentiler, psikolojik konular içeren kitaplara olan talebi artırdı. Kitapçılarda satışın yarısını psikolojik konuları içeren kitaplar oluştururken, talep artışına paralel olarak bu yönde yayınlanan kitap sayısının da her geçen gün artması dikkat çekti.

Kayseri'de Sahabiye Medresesi kitapçılarından Tevfik Palut, dükkanlarında 40'ın üzerinde psikolojik konular içeren kitabın yer aldığını belirtirken, bu kitaplar arasında en çok satanın Muhammed Bozdağ'ın "Sonsuzluk Yolculuğu", Nevzat Tarhan'ın "Kendinle Başarılı Olmak" ve "Mutluluk Psikolojisi" adlı kitapları olduğunu söyledi. Palut, "Son 2 ay içerisinde 250 adet psikolojik konular içeren kitap sattık. Bu son 2 aydaki kitap satışımızın yüzde 40'ını oluşturuyor. Bunun yanında çocuk eğitimi, çocuk psikolojisiyle ilgili kitaplara da talep fazla. Biz son aylarda psikolojik konuların yer aldığı kitaplara olan talebi, sosyal yaşamdaki değişiklikler, stres, yoğun çalışma ortamı, aileye zaman ayıramama, sosyal ihtiyaçların çeşitlenmesine bağlıyoruz. İnsanlarımız sosyal ve psikolojik konulardaki eksikliklerini bu tür kitapları okuyarak gidermeye çalışıyor. Aynı zamanda aileler de, bu tür kitaplarla çocuklarını sosyal yönden daha iyi yetiştirmenin yollarını arıyor. Biz kitap satışlarından memnunuz" dedi.

Tevfik Palut, kadın psikolojisi, aile psikolojisi, evlilik psikolojisi, çocuk psikolojisi, genç erkek psikolojilerin yer aldığı kitapları 7-10 YTL arasındaki fiyatlardan müşterilere sattıklarını, bu rakamların geçen yıla göre indirimli fiyatlar olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 14:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nuri karadavut IP: 88.226.134.xxx Tarih : 7.06.2006 15:46:22
psikoloji gerçekten hayatımızda artık çok kullandığımız bi kelime haline geldi, bu bakımdan arayışların büyüeceğini düşünüyorum,