4
Mayıs
2024
Cumartesi
KİTAP

'Milenyum imamı'ndan 'Hadis Sohbetleri' kitabı

Kayseri'de müziğe, eğitime ve çok çeşitli hobilere olan merakıyla 'milenyum imamı' olarak adlandırılan Osman Çamur, 'Hadis Sohbetleri' adlı bir kitap yazdı. Şiir kitapları da bulunan milenyum imamı Çamur, yeni kitabında Peygamber Efendimiz'in (SAV) hadislerinden seçtiği 30 hadisi, ilgili ayetlerle yorumlamaya çalıştığını söyledi. 19 yıllık imam olduğunu kaydeden Çamur'un yeni hedefinin ise ney çalmada uzmanlaşmak, yabancı dil seviyesini geliştirerek üniversitede yüksek lisans yapmak olduğunu dile getirdi.

Milenyum imamı Osman Çamur (40),  yaptığı açıklamada, öğrencilik yıllarından beri kitap okumayı çok sevdiğini söyledi. Çamur, "Ben okumayı hobi değil, hayat tarzı olarak seçtim. İstismarsız günde 30 sayfa kitap okurum. Zihnimdeki bilgileri başkalarıyla paylaşmak için ise zaman zaman kitap da yazıyorum. 2 şiir kitabım var. Şimdi ise Peygamber Efendimiz'in (SAV) bize verdiği mesajları anlaşılır dilde halka ulaştırmaya çalışmak için, hadis yorumları içeren bir kitap yazdım. Peygamber Efendimiz'in (SAV) hadisleri içinden seçtiğimiz 30 hadisi, ilgili ayetler eşliğinde yorumlamaya çalıştım. Bir yıllık çalışmayla hazırladığım hadis yorumu kitabımın beğenilerek okunacağına, içindeki faydalı bilgilerden yararlanılacağını düşünüyorum" dedi.

Çamur, 4 yıllık konservatuar eğitimini tamamladığını, Erciyes Üniversitesi Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü ile Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni tamamladığını, LES sınavını da kazandığını ifade ederek, "Şimdiki hedefim yabancı dil seviyemi artırmak, ney çalmakta uzmanlaşmak ve üniversitede lisansüstü eğitim yapmak" diye konuştu.

Meslektaşlarına bazı tavsiyelerde de bulunan Çamur, "İmam ve müezzinler olarak bizler, topluma önder olmaya çalışan insanlarız. Bu yüzden insanlara örnek olacak davranışlar sergilemeye, ahlaklı, bilgili ve seviyeli olmaya özen göstermeliyiz. Benim kültürüm yeter demeden kültürümüzü artırmaya çalışmalıyız. Okumayı ve öğrenmeyi kendimize görev bilmeliyiz. Sürekli bilgi arayışında olmalıyız. Kısacası dinimizi en iyi şekilde temsil eden din adamları olmalıyız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 13:01:44
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?