30
Nisan
2024
Salı
MAGAZİN

'Gazinocular kralı' içki içmiyor

Türk sinemasına 46 yıl hizmet eden sanatçı Yavuz Karakaş, 19 yıl boyunca içkili restoran işletiğini ve hayatı boyunca alkol ve sigara kullanmadığını söyledi. 

Sanatçı Yavuz Karakaş, Mimarsinan Beldesi'nde çekimleri devam eden "Taşa yazılan aşk" isimli dizinin çekimleri için Kayseri'ye geldi. Erkilet Altıntepe'de set ekibiyle birlikte moral gecesine katılan Karakaş, hayatı boyunca alkol ve sigara kullanmadığını söyledi. 18 yaşında iken eniştesiyle birlikte bir süre içkili bir restoran işleten Yavuz Karakaş, daha kendisine ait olan ve 19 yıl işlettiği içkili restoran işletmeciliği boyunca da alkol ve sigara kullanmadığını belirtti. 17 yıl önce restoran işletmeciliğini bıraktığını belirten Karakaş, "Ben 69 yaşındayım. 46 yıldır sanat dünyasındayım. Bir çok filmde 'Gazinocular kralı' ve 'Kötü Adam' olarak tanındım. Ama kendimi bildim bileli asla alkol ve sigara kullanmadım. Yıllarca içkili restoran işletmeciliği yaptım. Ama yine alkol kullanmadım. En sevdiğim içecek meyve suyudur. Gençlerimiz alkol ve sigara kullanmasınlar" dedi. 

1970 yılında iki plak çıkartan ve sanatçı Şükran Ay ile birlikte 1970 yılında 45 gün boyunca turneye çıkan Karakaş, sinema oyunculuğu kadar ses sanatçılığında da kısa süre de olsa emek verdiğini söyledi. Aynı zamanda baterist olduğunu söyleyen Yavuz Karakaş, çekimler için geldiği Kayseri'de vatandaşların ve Mimarsinan Belediyesi personelinin de ilgisi sebebiyle çok memnun kaldığını belirtti. 400 adet sinema filminde rol alan ve dizilerle 500'e ulaşan film sayısıyla rekora koşan Yavuz Karakaş, hayranları ve çocuklar için yaptığı internet sitesinin de ziyaretçiler tarafından sıkça ziyaret edildiğini belirtti. Hazırlattığı www.yavuzkarakas.com adresinde, geçmişte çektiği filmlerden kesitlerin ve bir çok fotoğrafının bulunduğunu belirten Karakaş, çocuklar için de siteye 250 adet çocuk oyunu eklettiğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 13:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?