30
Nisan
2024
Salı
TURİZM

Erciyes'e bahar gelmedi

Erciyes Dağı, doğa sporlarıyla ilgilenen vatandaşların akınına uğruyor.

3916 metre zirvesiyle sönmüş bir volkanik dağ olan Erciyes, Türkiye'nin dördüncü en yüksek zirvesine sahip.

Etrafında kendini örtecek başka dağ bulunmadığı için kış ve bahar aylarında yamaçları karla kaplı olan Erciyes'te, yaz mevsiminde bile yüksek kesimlerde kar görmek mümkün. Etrafı az yağış aldığı için doğal su deposu görevi gören Erciyes, günümüzde volkanik özelliğini kaybetmiş durumda.

Erciyes Dağı, kayak başta olmak üzere trekking gibi dağ sporlarına imkan sunması açısından büyük bir potansiyeli elinde bulunduruyor. Kış aylarının vazgeçilmez kayak merkezi konumundaki Erciyes, toz karıyla ünlenmiş özelliğiyle dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisi olmuş durumda. Bugüne kadar birçok uluslar arası kış turizm festivallerine ev sahipliği yapan Erciyes, dağ sporlarını düşünenlerinde ilk tercih yeri olma özelliğini koruyor. Erciyes'in doğa sporlarına imkan veren özelliğini trekking yaparak gerçekleştiren Erciyes Kardelen Ekibi, Kar Kaplanları, Erciyes Herkes İçin Spor (HİS) Yürüyüş Grubu, yılın belli günlerinde Erciyes'te spor yaparak bu doğal potansiyelden yararlanan ekipler olduğu kaydedildi.

Erciyes Kardelen Ekibi, yılın 48 haftası her hafta sonu yürüyüş geleneğini sürdürerek, diğer grupların biraz önünde yer alıyor. Erciyes sevdalısı 12 arkadaştan oluşan Erciyes Kardelen Ekibi, yürüyüş liderleri Salih Köylü ile birlikte 1995 yılında başladıkları yürüyüşlerinde bugüne kadar yaklaşık olarak 600 yürüyüş gerçekleştirdiklerini, 11 yılda 7 bin kilometre yol kat ettiklerini ve Erciyes ve civarında yer alan dağlarda adım atmadık yer bırakmadıklarını söylüyor.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 18:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erciyes IP: 62.51.99.xxx Tarih : 22.03.2006 20:28:55
Ben yemliha kasabasindanim.Kisin yazin doruk noktasindaki kara bakarak buyudum.Gun geldi Aydinlik evler orta okuluna yazildim okudum Erciyes dagina yakin oldum.Bu bana yeter zannetmistim.Ama 2004 yilinda tekir yaylasinda once teleferikle eteklerine kadar daha sonra yuruyerek kar olan noktaya kadar gitdim.Aman ALLAHIM bu ne guzellik.isterdimki Erciyesin karli tepesine coken bulutlara kadar cikaydim.Isterdimki imkanim olsaydida su an o eteklerde dolassaydim.Ne mutlu o eteklerde kayak yapanlara