4
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Özhaseki'nin yeni rüyası

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Kayak Merkezi'ni sadece kışın değil, 4 mevsim canlılığın yaşanacağı bir turizm merkezi haline dönüştürme gayretinde olduklarını söyledi.

Başkan Özhaseki, Erciyes Kayak Merkezi projesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Erciyes rüyalarının Avrupa'daki kış turizm merkezlerinin örneğini Kayseri'ye taşımak olduğunu kaydetti. Erciyes Kayak Merkezi ile ilgili projenin ihalesini alan Avusturya firması ATC (Austrian Torism Consultouns)'nin, projeyi 2006 yılı Ağustos ayı sonuna kadar hazırlayarak kendilerine teslim edeceğini söyleyen Başkan Özhaseki,

"Geçtiğimiz Haziran ayında İtalya ve Avusturya'ya yaptığım gezilerde. Alp'ler üzerine kurulan kış turizm merkezlerini gezmiş ve buralardaki tesislerle ilgili bilgiler almıştım. Erciyes projemiz Develi, Hisarcık ve Hacılar üçgenini kapsayan ciddi ve büyük bir proje. Şu an proje ihaleyi alan Avusturya firması tarafından hazırlanıyor. Önümüzdeki yılın Ağustos ayı sonunda da tamamlanacak. Bakacağız; gücümüz yetiyorsa bu projeyi kendimiz; olmazsa yurt dışından sağlayacağımız krediyle projeyi yapacağız" dedi.

Sözlerini, "Bu projeyle Erciyes Kayak Merkezi'nin sadece 3 ay kış turizminin yapıldığı merkez dışında, 4 mevsim turizm canlılığının yaşanacağı merkez haline dönüştürmeyi amaçlıyoruz" diyerek sürdüren Başkan Özhaseki, "Yaz- kış buraya yerli yabancı turist çekerek, ilimizi hem daha iyi tanıtacağız, hem de ülkeye turizm girdisi sağlayacağız. Ayrıca bu proje sayesinde Erciyes çevresinde ilçe ve beldeler de önem kazanacak. Buralara pansiyonlar yapılacak. Erciyes'e tatilini geçirmek için gelen yerli ve yabancı turistler, buradaki pansiyonlarda kalarak, şehrin gelenek ve göreneklerini, tarihi yerlerini ve geleneksel el sanatlarını öğrenmiş olacaklar" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Kayak Merkezi Projesi'ne başlamadan önce Erciyes, Kızılrımak ve şehirdeki tarihi evlerin restorasyonuna tamamlayacaklarını da belirtirken, projeye başlamanın ve bitirilmesinin 2-3 yıl gibi bir süre alacağını ifade etti. Belediye olarak gerçekleştirdikleri küçük projelerde kaynak sıkıntısı çekmediklerini, büyük projelerde ise mecburen kaynak sıkıntısı yaşandığını ifade eden Başkan Özhaseki,

"Eskiden adını bile anamadığımız projeleri bugün teker teker tamamlıyoruz. Arıtma tesisinin temelini atarken 4 rüyamız var diyorduk. Su, kanal, arıtma tesisi ve doğalgaz. Bunlar neredeyse tamamlandı. Şimdi rüyalarımız da değişti. O günkü rüyalarımız farklı, bugünkü rüyalarımız farklı. Şimdiki rüyamız raylı sistem işini bitirmek. Erciyes ve Kızılırmak projelerini tamamlamak. Bu projeleri bitirmek için de 3-4 yıl süreye ihtiyacımız var. Bu projeleri bitirmek istiyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 12:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?