28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Tavukları köprü altına attılar

Kayseri'de, 'kuş gribi' paniği devam ediyor. Özellikle, kümes hayvanı besleyenler arasında artan bu panik yüzünden kafaları kesilerek ya da yol kenarına canlı atılan tavukların sayısı giderek artıyor. Son olarak Sarımsaklı köprüsü altına, kafaları kesildikten sonra çuvallara doldurulmuş halde 250 çiftlik tavuğunun atıldığı görüldü. Bu tavuklar görevliler tarafından açılan çukura gömüldü.

Jandarma, özellikle Kocasinan ilçe bölgesinde yoğunlaşan tavuk çiftlikleri ve çevresinde hayvan hareketlerine izin vermiyor. Ağızlık takan, araçları dezenfekte edilen ekipler, görevlilerle kendilerine bildirilen yerlere giderek kesilmiş ya da canlı atılmış tavukları itlaf ediyor. Jandarma, son olarak Sarımsaklı köprüsü altına, kafaları kesildikten sonra çuvallara konularak atılan 250 tavuğun bir çiftlikte itlaf edilerek atıldığını belirledi.

Tarım İl Müdürü Adnan Akay, Sağlık İl Müdürü Kadir Çetinkara, Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Doğanay, halk arasındaki korku, panik, endişenin yersiz olduğuna dikkat çekerek, "Görevlilere yardımcı olun. Kümesinizde tavuk, hindi, ördek ölmediyse boş yere keserek, öldürerek, canlı atarak sorun oluşturmayın. Şu ana kadar Kayseri ve çevresinde kuş gribi vakası görülmedi" uyarısında bulundular.


.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 15:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?