16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Belediye'nin bütçesi belirlendi

Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi'nin 2006 yılı bütçesi, meclis kararı ile 42 milyon YTL olarak belirlendi.

Kocasinan Belediye Meclisi, Belediye Kanunu'nun 20. maddesine istinaden gündemindeki maddeleri karara bağlamak üzere Başkan Bekir Yıldız yönetiminde toplandı. Kocasinan Belediyesi'nin 42 milyon YTL'lik 2006 yılı bütçesi ve 22 maddelik Bütçe Kararnamesi, oy birliğiyle kabul edildi. Bütçeyi hazırlayan meclis üyelerine ve personele teşekkür eden Yıldız, "12 yıldır denk bütçe çalışıyoruz. 42 milyon YTL'lik bütçeyi, 59 mahallede en verimli şekilde hayırlı hizmetlere dönüştüreceğiz. İçişleri ve Maliye Bakanlığı bütçenin gerektiği gibi kullanılmasından dolayı teşekkür yazısı gönderdi. 3 bin 200 belediyenin büyük çoğunluğu personel giderleri nedeniyle hareket edemiyor" dedi.

Kayseri'de önümüzdeki yıllar için temel plan değişikliklerinin yapıldığını vurgulayan Yıldız, "Bu çalışmalarda cezaevinin yerinin değiştirilmesi de var. İmar Komisyonu, Et Balık Kurumu arazisinin cezaevi olarak düzenlenmesinin olumlu olduğunu belirten rapor hazırladı. Cezaevi şehrin çok ortasında kalmıştı. Emniyet açısından çeşitli sıkıntıları vardı. Yeni Cezaevi yeri bu tür sıkıntıları giderecek. Ayrıca, Adalet Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı anlaşmaya vardı. Buna göre, Dikimevi'nin yerine Adalet Sarayı yapılacak. Trafik yoğunluğuna sıkışan adliye, rahat bir mekana taşınacak" şeklinde bilgiler verdi.

Öte yandan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Suat Özsoy'un teklifiyle ekim ayında yapılan 2 oturumun huzur hakkı Pakistan'a deprem yardımı olarak gönderilecek.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 23:20:46
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 21:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?