16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Gevher Nesibe'ye modern çarşı

Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi tarafından, Gevher Nesibe Mahallesi yeniden düzenlenerek, modern bir çarşı oluşturuldu.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yaptığı açıklamada, yaşanabilir bir şehir sunmak ve hayatı kolaylaştırmak amacıyla çeşitli hizmetler yaptıklarını söyledi. Yıldız, "Osman Kavuncu Bulvarı-Hastane ve Park Caddesi ile Meydan Parkı arasındaki alanda Çarşı İçi Projesi'ne benzer bir uygulamayı gerçekleştirdik. Düvenönü ve Cumhuriyet Meydanı'na yakın, genellikle işyeri olan bu bölüm modern, hoş bir ticaret ve kültür merkezi olsun, şenlensin, güzelleşsin istedik" dedi.

Bölgenin modern bir biçimde düzenlenmesi için esnaf ve sakinlerin anket yoluyla görüşlerinin alındığını da belirten Yıldız, "Yaklaşık 250 milyar lira harcanarak alt yapısı tamamlandı. Yollar daraltılıp asfaltlandı, yaya için kaldırımlar genişletildi, kent mobilyası ve yeni aydınlatma direkleri yapılıp, temizlik kovaları, trafik levhaları takıldı. Araç geçebilecek ama park yapamayacak hale getirildi. Çarşı içinde benzer uygulama yapıldığında esnaf başlangıçta biraz sıkıntı çekti ama şimdi çok memnun. Burada esnafın trafik akışına, park konusuna destek vermesiyle mekan daha da güzelleşecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 11:54:42
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 10:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?