23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Çiçekdağı yüksek okula kavuştu

Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi'nde, 1998 yılında Kültür Müdürlüğü binası olarak inşa ettirilen ancak atıl bir halde 7 yıl boş bırakılan 4 katlı bina, Gazi Üniversitesi'ne bağlı Çiçekdağı Meslek Yüksek Okulu haline getirilerek törenle hizmete açıldı.

Çiçekdağı Meslek Yüksek Okulu'nun açılış törenine, Vali Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Zafer Cengiz, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, Belediye Başkanı Halim Çakır, Kırşehir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Azmi Yüksel, Çiçekdağı Belediye Başkanı Cahit İçler, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan ve Hacı Turan ile öğretim üyeleri ile çok sayıda daire amiri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açış konuşmasını Çiçekdağı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Küçükkurt yaparken, yüksekokulun açılması ile birlikte Çiçekdağı İlçesi'nin kaderinin değişeceğini belirten Küçükkurt, "Çiçekdağı Meslek Yüksek Okulu'nda 40 öğrenci eğitim görmekte. Muhasebe ve Büro Yönetimi bölümlerinin bulunduğu yüksek okulda, 6 derslik ve laboratuar ile kafeterya ve kütüphane bulunuyor. İlçemizin 7 yıl sonra üniversiteye kavuşması, gerek ekonomik gerekse sosyal alanda büyük gelişmelere vesile olacak. Okulumuz ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Törende konuşan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç da açılan yeni yüksek okullarla Anadolu'nun dört bir köşesinde aydınlanma meşalesi yaktıklarını söyledi. Prof. Dr. Kadri Yamaç, "Gazi Üniversitesi olarak 15 gün içerisinde Anadolu'nun çeşitli ellerinde 3 ayrı yüksekokul açtık. Açtığımız birçok yüksek okul, eski binalardan ibaret ve bizler tekrar bu binaları aktif hale getirdik. Türkiye tam anlamıyla atıl bina mezarlığı olmuş. Çiçekdağı Meslek Yüksek Okulu binası da atıldı ve şu anda eğitim ve öğretim yuvası olarak hizmet verecek. Bundan dolayı son derece gururluyuz" diye konuştu.

Çiçekdağı halkının da açılan yüksekokulda eğitim gören öğrencilere başta spor ve sosyal faaliyetler olmak üzere yardımcı olması gerektiğini vurgulayan Rektör Yamaç, konuşmasına şöyle devam etti: "Öğrencilerimizin sadece okula kapanıp eğitim görmelerini arzu etmiyoruz. Yerel yöneticilerin öğrencilerimize sosyal ve sportif alanlar tahsis etmelerini istiyoruz. Okulumuz ilçemize, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun."

Vali Selahattin Hatipoğlu da Kırşehir'in Ahi Üniversitesi için alt yapı çalışmalarının tamamladığını belirterek, "Açılan yeni yüksekokullar ve mevcut fakültelerle, Kırşehir ilimiz Ahi Üniversitesi'nin alt yapısının tamamlandığının habercisidir. Bir gelişme sürecine giren Kırşehir'de, Çiçekdağı İlçemizin de yüksekokula kavuşması son derece mutluluk vericidir. Yüksekokulun açılmasında emeği geçen başta milletvekillerimize ve Rektörümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri sergilendi ve yüksekokulun açılışı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 18:34:47
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 17:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?