4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Eğitim Fakültesi'nde AB hazırlığı

Gazi Üniversitesi'ne bağlı Kırşehir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Cemil Arda, üniversite olarak müfredatlarını Avrupa Birliği (AB) standartlarına ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arda, üniversite olarak gerçekleştirmeyi düşündükleri plan ve projeler ile AB'ye giriş sürecinde eğitim alanında yapacakları değişiklikler konusunda bilgiler aktardı. Prof. Dr. Arda, derslerin müfredatında değişiklik yaptıklarını kaydederek, "Akademik alanda müfredat programlarımızın Avrupa Birliği Standartlarına ulaştırılması temel hedefimizdir. Bu kapsamda, öğretim elemanlarımızın değişim projeleri yoluyla akademik gelişimini sağlamak ve öğrenci kaynağımızın da hareketlilik projeleriyle bilgi, görgü ve becerilerinin arttırılmasına yönelik çalışmalar projelerimiz içerisinde en önemli yeri almaktadır. Ayrıca fakültemizde, yönetsel işleyiş açısından Toplam Kalite Yönetimi felsefesine uygun olarak öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimizin sürekli gelişmesi yoluyla hizmet alanlarının iyileştirilmesini sağlamak 2. büyük projemizdir" dedi.

Kırşehir Eğitim Fakültesi bir huzur adacığı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Arda, Türkiye'nin en iyi öğretmenlerinin Kırşehir'de yetiştiğini ifade etti. Prof. Dr. Arda, "Kırşehir Eğitim Fakültesi mezunu bir öğretmen idealisttir. Öğrencilerini dershanelere muhtaç etmez. AB standartlarına uygun çağdaş bir öğretim hizmeti düzenleyip yürütebilir. 2 yabancı dili iyi derecede bilerek, dünyanın her yerinde iş bulabilir şeklinde yetiştirilir. Fakültemiz, ülkemizde sadece eğitim değil, eğitimci sorununun da bulunduğuna inanmaktadır. Türkiye'de en iyi öğretmeni yetiştirmek için gerek akademik ve idari personelimiz gerekse öğrenci kaynağımızla birlikte bilimsel araştırma ve sürekli öğrenme kavramına yürekten inanırız. Öğretmen yetiştirmeye katkısı bulunan tüm süreçler bireysel ve grup çalışmalarıyla işbirliği içerisinde, yeri geldikçe de ulusal ve uluslararası çalışmalarla sürekli olarak geliştirilmeye çalışılır. Her türlü bilimsel ürün temel veri kaynağımız, Kırşehir'de bulunan tüm eğitim kurumları da laboratuvarlarımızdır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2006 Cuma 13:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?