6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Matematik Şampiyonu Kırşehir'den

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 24. Balkan Matematik Olimpiyatlarında, Kırşehirli öğrenci birinci oldu ve altın madalya kazandı.

Kırşehir'in Mucur İlçesi doğumlu Cafer Tayyar Yıldırım, TÜBİTAK tarafından 26 Nisan-02 Mayıs 2007 tarihinde Yunanistan' da düzenlenen 24. Balkan Matematik Olimpiyatlarında ve Vietnam'da düzenlenen 48. Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında altın madalya kazandı. Cafer Tayyar Yıldırım'a TÜBİTAK tarafından düzenlenen törende madalyası hediye edilirken, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda düzenlenen törene Ak Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan ile Ak Parti Kırşehir İl Başkanı Yaşar Bahçeci'nin de katıldığı bildirildi. Milletvekili Arslan ve Çalışkan tarafından yapılan açıklamada, Cafer Tayyar Yıldırım'la gurur duydukları kaydedilirken, "Cafer Tayyar'ın her zaman yanındayız ve destekçisiyiz. Cafer, bizlerin ve tüm Kırşehirli hemşerilerimizin gururu oldu. Başarılarıyla Mucur ilçemizi, Kırşehir'imizi ve ülkemizi tüm dünyaya tanıtmıştır. Kırşehir Milletvekilleri olarak biz her zaman yanındayız, destekçisiyiz. Her konuda kendisine yardımcı olacağımızı belirtmek istiyoruz. Cafer Tayyar'ın bu başarısı bir kez daha memleketimiz Kırşehir'imizin eğitim seviyesinin ne kadar yüksek olduğunu ülkemize ve tüm dünyaya kanıtlamıştır" dendi.

Törende ayrıca, milletvekilleri tarafından Cafer Tayyar Yıldırım'ın Mucur'un Kepez köyünde çiftçilik yapan babası Adem Yıldırım tebrik edilirken, oğlunun başarısı ile gurur duyan baba Yıldırım, törende göz yaşlarına hakim olamadı

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 10:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DEMET TEKELİ IP: 85.98.66.xxx Tarih : 21.04.2011 10:15:42

 maşallah allah nazardan saklasın bir kışehirli olrak sizden gurur duydum