18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Öğrenciler Fransa'dan döndü

AB Eğitim ve Gençlik Programları (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen Comenius 1 Dil Projesi kapsamında Kırşehir Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi'nden 17 öğrenci ve 3 öğretmen, Fransa Clarensac Koleji'ne proje ziyareti gerçekleştirdi.

İngilizce öğretmenleri Sahir Tekin, Halil Bacaksız ve Canan Üçhöyük'ün gözetiminde gerçekleşen ziyaretin, çok olumlu ve başarılı geçtiği bildirildi. Proje ve ziyaret ile ilgili bilgiler veren Sahir Tekin, projeyle birlikte ülkeler arası kültür alışverişinin sağlanması hedeflendiğini belirtti.

Tekin, "Ulusal Ajans tarafından desteklenen Comenius 1 Dil Projesi'nde amaç, öğrencilerin İngilizce, Fransızca ve Türkçe dillerinde ülkeler arası kültür alışverişini sağlamak. Bu çerçevede bir takvim hazırlanacak ve bu takvim üç dili içerecek. Bu takvimde biz Türkiye ve Kırşehir olarak kendi kültürümüzü tanıtacağız ve onlar da kendi kültürlerini bize aktaracak.

Bunu yaparken öğrencilerimizin hem İngilizceleri gelişecek hem de Türk dilini yabancı öğrencilere öğretme imkanı bulacağız. Bugüne kadar yapılan çalışmalar son derece başarılı geçti. Proje çerçevesinde öncelikle Clarensac Koleji Okul Müdürü Paul Ropert ve İngilizce Öğretmeni Nadia Afforti geçtiğimiz yıl Kırşehir'e gelerek proje öncesi incelemelerde bulunmuş, gerek Valiliğin gerek belediyenin ve gerekse okulumuzun ilgisi karşısında çok mutlu olmuşlardı.

Proje çerçevesinde öğrencilerimiz ile birlikte ilk ziyareti biz Fransa'nın Clarensac kentine gerçekleştirdik ve projenin Fransa ayağını oluşturan Clarensac Koleji yetkilileri ile öğrenci velilerinden ve öğrencilerden büyük bir ilgi gördük. 15 gün süren ziyaret sonrasında Kırşehir'e döndük. Clarensac Koleji öğrencileri ve öğretmenleri de 1 Mayıs 2006 tarihinde Kırşehir'e gelerek, bizim kültürümüzü öğrenmeye çalışacak" dedi.

Diğer yandan, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şevket Karadeniz ise, AB Proje Gurubu oluşturulduğunu belirterek, "İl genelinde 5 Socrates Okul Projesi, 1 Leonardo Da Vinci Mesleki Eğitim, 1 Grundtving Yetişkin Eğitimi ve Youth Gençlik Projeleri olmak üzere toplam 15 proje yürütülmekte. Projelerin il genelinde yayılması için yoğun çaba sarf ediliyor. Bu anlamda yurt dışı ziyaretler gün geçtikçe artacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 12:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?