23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Yalçınkaya'dan bir okul daha

Hayırsever Osman Yalçınkaya, daha önce yaptırdığı 12 derslikli ilkokulun ardından şimdi de lise yaptıracağını söyledi.

Yurt dışından emekli Osman Yalçınkaya isimli hayırsever tarafından Mehtap Tepesi'ne 12 derslikli ve ana sınıfı bulunan bir ilköğretim okulu yaptırdı. 12 derslikli ilköğretim okulunun ardından bir de lise yaptıracağını belirten Osman Yalçınkaya, hayırsever vatandaşları okul yaptırmaya davet ederken,

"Avrupa Birliği yolunda Türk milletinin eğitim-öğretime gerektiğinden fazla önem vermesi gerektiğini biliyorum. Ben bir hayırsever olarak eğitime ve öğretime desteğin her şeyden önce tutulmasını istiyorum. Çünkü, bu milletin evlatları artık makus talihini yenmeli ve Türk milleti Atatürk'ün dediği gibi eğitim ve öğretimiyle muasır medeniyetler seviyesine çıkmalı.

Ben ve eşim yıllarca gurbet ellerde çalıştık ve vatan özlemiyle yanıp kavrulduk. Orada ülkemizin gençliğinin eğitiminin ne kadar önemli olduğunu gördük. Yurt dışında 16 yıl boyunca vatan hasretimizi vuslata erdirmek için büyük bir ümitle bekledik ve kazandığım paramı bugün kendi memleketimde harcıyorum. Ama bunu yaparken bu ülkenin geleceği olan gençlerimizi düşünerek okul yaptırıyorum. İlkokulumu Mehtap Tepesi'ne yaptırdım ve bugün orada yüzlerce evladımız eğitim görüyor. Bu ülkede ilim yuvalarının artması gerekiyor.

Özellikle de Ahi Evran Veli, Aşıkpaşa, Şeyh Edebali, Hacıbektaş Veli ve Yunus Emre gibi ilim ve gönül erlerinin yaşadığı Kırşehir her şeye layık. Bunun için de önümüzdeki günlerde belediyenin ya da vilayetin bana göstereceği bir alana tam donanımlı modern bir lise yaptıracağım. Bunun için de Kırşehirli hemşehrilerime söz veriyorum ve bütün hayırsever vatandaşlarımızın okul yaptırmasını temenni ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 17:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?