4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Belediye ile Hizmet-İş anlaştı

Kırşehir Belediyesi'nde, Hizmet İş Sendikası'na bağlı olarak çalışan 213 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi anlaşmayla sonuçlandı.

01.01.2006 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi, yapılan ara görüşmelerde uyuşmazlıkla sona ermişti. Görüşmelerde yasal sürenin dolması üzerine Kayseri Bölge Çalışma Müdürlüğü resmi arabulucu atamıştı. 24 Nisan 2006 Pazartesi günü Kayseri'de resmi arabulucunun başkanlığında yapılan görüşmede anlaşmaya varıldı. Tarafların karşılıklı olumlu yaklaşımlarıyla varılan toplu iş sözleşmesinde, işçi ücretleri 1 yıl için yüzde 5 ve ikinci yıl için yüzde 5 olarak artırıldı. Sosyal yardımlarda ise yüzde 50'ye varan artışlar sağlandı. Toplu iş görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanması üzerine Kırşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde imza töreni yapıldı. Törenin açılış konuşmasını Hizmet-İş Genel Başkan Vekili ve Genel Sekreteri Rahmi Yavuz, sorunsuz bir şekilde imzalanan toplu iş sözleşmesi için sağ duyulu yaklaşımı ve işçiye olan sevgisinden dolayı Belediye Başkanı Halim Çakır'a teşekkür etti.

Hizmet-İş Genel Başkan Vekili Rahmi Yavuz'un hemen ardından Belediye Başkanı Halim Çakır söz alırken, Kırşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiği dönemde tam anlamıyla bürokrasisi çökmüş ve kendi mesleklerini unutmuş personelle karşılaştıklarını belirterek, "Belediye başkanlığı görevine geldiğimizde tam anlamıyla tüm hizmet birimleri dejenere olmuş, personeli dağıtılmış bir yapıyla karşılaştık. Ancak, şükürler olsun ki bugün mesleğinin ehli görevinin başında her bir işçimiz, çökmüş bir belediyeyi ayağa kaldırdı. Tüm personelime teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Kırşehir, hepimizin bildiği gibi sendikacılığın kurucusu ve çırak, kalfa, usta geleneğinin oluşumunu sağlayan Ahi Evran Veli'nin diyarıdır. Kırşehir Belediyesi'nde çalışan her bir personel, bu geleneğin temsilcisidir ve ben personelimle gurur duyuyorum. Öyle ki, bugün tüm personelimiz canla başla çalışıyor ve mazot giderlerimiz başta olmak üzere benzin, telefon, elektrik, araç ve su giderlerimiz yüzde 70 oranında düştü. Bunların mimarı çalışkan Kırşehir Belediyesi personelidir. Bakım İkmal Müdürlüğü'nde çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum. Tabii burada daha önceki Müdür Hasan Çakmak'a teşekkür etmeden geçemeyeceğim. İşletme, İmar, Gelir, Park Bahçeler, Fen İşleri, Satın Alma personelimizin, Eğitim ve Kültür, Sosyal İşler, İtfaiye, Mezarlıklar, Çevre, Temizlik İşleri, Trafik Zabıta, Zabıta, Gelir, Bilgi İşlem, Yazı İşleri ve Hesap İşleri müdürlüklerimizin çalışmaları son derece gurur vericidir. Her alanda başarılara imza atıyorlar. Bundan sonra da yılmadan, usanmadan çalışmalarına devam edeceklerine inanıyorum" dedi.

Diğer yandan, daha fazla çalışarak hizmet üreten personele bir maaş tutarı para hediye edeceğini belirten Başkan Çakır, "Bizim geleneğimizde işçinin hakkını alın teri kurumadan vermek var. Bu anlamda, çalışan her personelimizin değeri benim yanımda çok büyük. Dün kendi mesleğini unutan ve sağda solda rasgele çalıştırılan personelim, bugün kendi mesleğini icra ediyor ve Belediye Başkanı olarak hizmet üreten her personelime bir maaş tutarı kadar para vererek ödüllendireceğim. Çalışan hakkını alacak, çalışmayan ise gerekli yasal süreçten geçecek. Ben personelime güveniyorum. Çünkü, Belediye Başkanlığı makamını şahsım olarak ne politik ne de güç olarak kullanıyorum. Ben, personelimin gerektiğinde ağabeyi, gerektiğinde ise babasıyım. Personelim benim yanıma rahatlıkla gelebilir ve isteğini, şikayetini bildirebilir. İnşallah personelimizle daha çok işler başaracak ve Kırşehir halkının güvenine layık olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Rahim Yavuz tarafından Belediye Başkanı Halim Çakır'a plaket ve günün anlamına uygun olarak gül hediye edildi. Ardından da toplu sözleşme metinleri imzalandı.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 16:42:09
Güncelleme :27 Nisan 2006 Perşembe 16:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?