4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İşte Kırşehir'in en başarılı şirketleri

Ekonomi-politika gazetesi Dünya'nın her yıl geleneksel olarak, İstanbul hariç, 80 ilde düzenlenen "İllerin Yılın Başarılı Şirketleri" araştırmasında Kırşehir'den üç şirket başarılı bulunarak derece aldı. İllerin önde gelen sanayicilerinin görüşlerine başvurularak yapılan araştırmada şirketlerin ihracat, yatırım, pazar payı ve il ekonomisine sağladıkları katkı gözönüne alındı.

Dünya Gazetesi Genel Yönetmeni Osman S. Arolat, araştırma konusunda, "Bu konuda hep yerel işadamlarından, kent yöneticilerinden bilgiler aldık. İmkânlarının ve kısıtlarının neler olduğunu araştırdık. Çıkış yollarının neler olabileceği üzerinde durduk. Sonra kendi aramızda aldığımız bilgileri, söylenenleri irdeledik." dedi.

Arolat, 2005 yılı Anadolu'su konusunda şunları açıkladı: "2005'te hepimizin ortak gözlemlediği konu, kamudan Ankara merkezli, teşvik ve destek beklentilerinin sona erdiği. Kendi yerel güçlerini harekete geçirerek başarı elde edebileceklerine inanıyorlar. Birçok anadolu kentinde seçilmiş ve atanmış yöneticilerle işadamları arasında çok olumlu bir diyalog söz konusu. Yine ortak bir özellik, imkânlarını iyi kullanarak üretimlerini, refahlarını artırabileceklerine inanmaları. Bu da bizi 2005 yılı Anadolu'sunu değerlendirmede kendi gücüne güvenme, yaratıcılığına inanma kararlılığına götütürüyor."

Konuya ilişkin değerlendirme, illerin ticaret ve sanayi odaları ile sanayici ve işadamları dernekleri yönetimlerinin görüşleri alınarak oluşturuldu. Yapılan araştırmada, toplam 3.5 milyon dolarlık yatırımla Petlas Lastik Sanayii A.Ş.; mağazacılık anlayışını değiştirerek istihdamını artıran ve yeni tesis yatırımında bulunan Aslans Mobilya Ltd. Şti. ve et üretiminin yanına gıdayı da ekleyerek toplam 25 bin ağaçtan 400 ton meyve elde ederek pazarlayan Özbağ Et Ürünleri A.Ş., Dünya Gazetesi'nin "Anadolu'da 2005 Yılı Başarılı Şirketleri" araştırmasında Kırşehir'in başarılı şirketler arasına girdiler.



M.Duran Sönmez / Kenthaber - Kırşehir
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 22:27:38
Güncelleme :6 Ocak 2006 Cuma 18:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?