4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Yatırımlar sonuç verdi

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Kırşehir'e gelen yatırımlar ve ihracata yönelik yapılan çalışmaların sonuç verdiğini kaydederek, "Kırşehir 2006'nın ilk 6 ayında ihracat artış oranında Türkiye genelinde 4. sıraya yükselmiştir" dedi.
Ticaret Odası Başkanı Çopuroğlu, Kırşehirli işadamlarının vizyon sahibi olduğunu ve üretimdeki kaliteyi yakalayıp ihracata başladığını belirterek, "Bu başarıda emeği geçen işadamlarını ve sanayicileri kutluyorum" diye konuştu. 

Kırşehirli işadamı ve sanayicilerin ülke genelinde önemli bir başarıya imza attıklarını vurgulayan Çopuroğlu, "Kırşehir, ihracat artışında ilk 6 aylık dönemde yüzde 159 oranla ülke genelinde 4. sırayı almıştır. Bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. İlimize yeni gelen yatırımların yanında odamızın ihracata verdiği önemin bir sonucu olarak gördüğümüz bu derecede daha üst sıralara çıkmak için gayret etmeliyiz. Özellikle ihracata yönelik yapmış olduğumuz eğitimler ve yurtdışı gezilerimizin ihracatımızın artışındaki rolü tartışılmaz. Ayrıca, geçen yıl odamız bünyesinde faaliyete başlayan İGEME (İhracatı Geliştirme ve Etüd Merkezi) Temsilciliği bu konuya verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Türkiye'nin 2006 yılı 6 aylık İhracatının 89.6'sına denk gelen 35 milyar 307 milyon dolarlık kısmını 10 il gerçekleştirdi.

Türkiye ihracatının yüzde 51.2'sini tek başına İstanbul karşılarken, Bursa'nın payı yüzde 9.3, İzmir'in payı ise yüzde 7.3 olarak gerçekleşti. Bu 3 il dışında Tüpraş'ın merkezi Kocaeli, ayrıca Sakarya, Ankara ve Manisa, 1 milyar dolar sınırını aştı. Geçen yıla oranla ihracatını en fazla artıran il yüzde 360 ile Kastamonu 1. olurken, onu yüzde 175 ile Kilis, yüzde 168 ile Bayburt, yüzde 159 ile Kırşehir, yüzde 112 ile Kırklareli, yüzde 106 ile Karabük izledi. Bu başarıyı ve gururu bize yaşatan iş adamlarımızı ve sanayicilerimizi kutluyoruz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 10:48:23
Güncelleme :13 Eylül 2006 Çarşamba 11:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?