4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Vergi rekortmenleri

Kırşehir'de 2004 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri belli olurken, ihracatta Petlas Lastik A.Ş. birinci oldu.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile ilçelerde bulunan odalara kayıtlı üyelerden gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine törenle plaketleri verildi. KTSO tarafından Terme Otel'de düzenlenen plaket törenine, Vali Lütfullah Bilgin, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Hacı Turan, Belediye Başkanı Halim Çakır, ilçe kaymakamları ile belediye başkanları katıldı. Törenin açış konuşmasını yapan KTSO Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Kırşehirli işadamlarının memleketine, milletine ve bayrağına olan saygısını hiçbir zaman yetirmediğini vurguladı. Çopuroğlu, "Kırşehir esnafı, dün olduğu gibi bugün de devletine ve milletine karşı yükümlülüğünü vergisini kuruşu kuruşuna kadar ödeyerek yerine getirmektedir. Kırşehirli iş adamlarımızla gurur duyuyor ve onların isteklerini emir telakki ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Halim Çakır, belediye olarak organize sanayi bölgesinde sıkıntılar yaşayan işadamlarına hem maddi hem de makine parklarıyla destek verdiklerini söyledi. Çakır, "Organize Sanayi Bölgemiz'de alt yapı çalışmaları devam ediyor ve bu konuda kararlıyız. Temel hedefimiz, Kırşehir halkının refahını, mutluluğunu artırmak, gelişmişlik düzeyini artırmak ve Kırşehir'i Orta Anadolu'nun ekonomik lokomotifi haline getirmektir" diye konuştu.

Vali Lütfullah Bilgin ise vergisini ödeyerek kazançlarını kutsal hale getiren sanayicileri ve işadamlarını tebrik ederken, "Biz, kamu yöneticileri nerede ne için olduğumuzu bilen insanlarız. Biz devletin ve hükümetin temsilcisi olarak Kırşehir'imizin kalkınmasına dolayısıyla Kırşehirli hemşehrilerimizin huzuruna katkıda bulunmak için burada olduğumuzu biliyoruz. Ve değerimizin de bu anlayışa ne kadar katkıda bulunduğumuzla orantılı olduğunu biliyoruz. O nedenle hedefimiz daha kalkınmış bir Kırşehir dolayısıyla daha huzurlu bir Kırşehir'dir. İnanıyoruz ki daha kalkınmış ve daha huzurlu bir Kırşehir, daha kalkınmış ve daha huzurlu bir Türkiye demektir. Bu anlayış içerisinde sizlere hizmet etmekten büyük mutluluk duyacağımı özellikle belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından vergi rekortmenlerine plaketleri verilirken, Bahçeci Kardeşler ve Yaşar Giziroğlu Gelir Vergisi'nde rekortmen olurken, Kurumlar Vergisi'nde Çağlayanlar vergi rekortmeni oldu.

2004 yılı Gelir ve Kurumlar Vergisi ile ihracat rekortmenleri şöyle:
"Gelir Vergisi: Yaşar Giziroğlu, Yalçın Bahçeci, Recep Bahçeci, Nuri Bahçeci ve İbrahim İlhan. Kurumlar Vergisi: Çağlayanlar Otomotiv, Çağlayanlar Un Sanayi, Şifa İnşaat, Pınar Dekor ve Cam, Ahi Ekmek Unlu Mamulleri. İhracat: Petlas A.Ş, Çemaş Döküm Sanayi ve Onur-Olcay Çorap Ltd. Şti".

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 16:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?