4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Bebeklerini terkettiler

Konya'da 15 yaşındaki bir kadın, gayrimeşru ilişki sonucu dünyaya getirdiği bebeğini çıplak bir vaziyette sokağa terk etti. 

Alınan bilgiye göre, bugün sabah saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Erenköy Mahallesi Muhacir Sokak'ta ikamet eden Abdullah Bahadır, köpek havlaması üzerine uyandı. Bahadır, evinin bahçe duvarı yanındaki ağacın altına bırakılan çıplak vaziyetteki bebeği görerek polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bebek, olay yerine gelen ambulansla Dr. Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, bebeğin yanındaki kan izlerini takip ederek 15 yaşındaki anne B.E.'ye ulaştı. B.E.'nin inşaatta çalışan bir kişiyle tanıştığı, yaşadığı gayrimeşru ilişki sonrasında hamile kaldığı ve 9 ay boyunca bunu ailesinden gizlediği belirtildi. 

Kanaması olan B.E.'nin de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi. 

2 kilo 900 gram ağırlığında ve 50 santimetre boyunda olan kız bebeğin, hastaneye geldiğinde donmak üzere olduğunu belirten yetkililer, başka bir sağlık sorununun olmadığını söyledi.

Çocuğunu hastaneye terketti

Diğer bir bebek terke etme olayı da Dr. Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi'nde meydana geldi. Ayşe Ç. isimli kadın, hastanede sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Doğumdan sonra 313 nolu odaya bebeğiyle beraber yatırılan Ayşe Ç, bebeğini yatak üzerine bırakarak kaçtı. Bebeği gören hemşireler, durumu polise bildirdi. 

Yapılan tüm araştırmalara rağmen Ayşe Ç. bulunamadı. Öte yandan, 2 kilo 570 gram ağırlığında ve 46 santimetre boyunda dünyaya gelen Çelik bebek, bugün Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 0-6 yaş arası çocuk yuvasına teslim edilecek.



İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 13:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?