4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Okulda ‘dudaktan öpme’ skandalı

Konya'nın Ilgın İlçesi'nde okula ait web sayfasında tarikat lideri Said-i Nursi ve talabelerini öven yazı yeralan İnönü İlköğretim Okulu'nda, şimdi de müdür yardımcısının kız öğrenciyi ‘duduktan öpme’ skandalı ortaya çıktı. 

İddiaya göre okulun müdür yardımcısı Erdoğan Demir, 8’nci sınıfa giden kız öğrenci 14 yaşındaki Ş.A.’yı önceki hafta okulun kütüphanesinde dudağından öpmeye çalıştı. Ş.A.’nın ailesi, Erdoğan Demir hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Nöbetçi mahkemeye sevkedilen Demir, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakarçayıldız da, idari soruşturmanın sürdüğünü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden müfettiş istediklerini söyledi. 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 350 öğrecisi bulunan Ilgın İnönü İlköğretim Okulu’nda müdür yardımcısı olan 17 yıllık sınıf öğretmeni, evli ve 3 kız çocuk babası Erdoğan Demir’in, okul kütüphanesinde 8’nci sınıf öğrencisi Ş.A.’nın yüzünü iki eliyle tutarak dudaklarından öpmeye çalıştığı iddia edildi. Ş.A.’nın Cumhuriyet Savcısı’na verdiği ifadeye göre 26 Nisan’da meydana gelen olay şöyle gelişti: 

Ş.A., ders çalışmak için okulun kütüphanesine girdi. Genç kız, bu sırada müdür yardımcısı Erdoğan Demir ile karşılaştı. Demir, önce genç kıza derslerinde başarılı olması için çok çalışması gerektiği yönünde nasihatte bulundu. İddiaya göre Demir, bu sırada genç kızın yüzünü iki eliyle tutup eğilerek dudaklarından öpmeye çalıştı. Neye uğradığını şaşıran Ş.A., apar topar okulun merdivenlerinden inerek, dışarı çıktı. Arkadaşları Ş.A.'yı ağlarken gördü. Eve giden Ş.A., durumu devlet memuru olan babası A.A.’ya anlattı.

Tutuksuz yargılanacak

Baba A.A., Ilgın Cumhuriyet Savcılığı’na giderek müdür yardımcısı Erdoğan Demir hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılıkta ifadesi alınan Demir, TCK’nın 103’üncü maddesine göre ‘Çocuğun Basit Cinsel İstismarı’ suçlamasıyla Ilgın Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevkedildi.
Erdoğan Demir, ifadesinde öğrencisine baba şefkatiyle yaklaştığını dudaklarından değil alnından öptüğünü, kötü bir niyet taşımadığını söyledi. 

Ş.A. ise müdür yardımcısı Demir’in bir anda dudaklarından öpmeye çalıştığını ve neye uğradığını şaşırdığını söyledi. Mahkeme, şüphelinin üzerine yöneltilen suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, delillerin büyük oranda toplanmış olması ve şüphelinin sabit ikametgah sahibi olup kaçma ihtimalinin bulunmaması nedeniyle tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Müfettiş istendi
 
Okul müdürü Soner Uluay, olayla ilgili olarak hazırladığı tutanağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdi. Müdürlük, Erdoğan Demir hakkında soruşturma açtı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakarçayıldız, “Soruşturma sürüyor. Konuyu kaymakamlığa da bildirdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden olayı incelemek üzere müfettiş istedik. Müfettiş araştırmasını tamamladıktan sonra gerçek ortaya çıkacak'' dedi.

Said-i Nursi'yi kahraman ilan eden okul

Ilgın İnönü İlköğretim Okulu, web sitesinde Nur Cemaati Lideri Said-i Nursi’yi kahraman ilan etmiş, talebelerinden de övgüyle sözetmişti. Haberin internet sitelerinden yayınlanmasının ardından okul idaresi, tepki çeken Said-i Nursi söyleşisini gerekçe göstermeden siteden geri çekmişti. ‘Uzun Bir Ayrılıktan Sonra’ başlığı altında yayınlanan yazıda, Said-i Nursi için, “Gözleri birer şems-i taban gibi nur saçar. Bakışları şahanedir. Harikulade fıtri bir zeka, İlahi bir mevhibe. Harp meydanlarında, mücahitlerin önünde, kılıç elinde, dimdik ayakta düşmana saldıran bir kahraman. Esarette, düşman kumandanına karşı koyan bir kahraman'' diye söz edilirken, talebelerinden ise “Memleketin en faziletli evlatlarıdır. Hiçbir Nur talebesi yoktur ki, sınıfının en faziletlisi, en çalışkanı olmasın. Memleketin her tarafında bulunan bu yüzbinlerce Risale-i Nur talebesinden hiçbirinin, hiçbir yerde asayişi muhil hiçbir hareketi, hiçbir vakası yoktur'' diye bahsedildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, web sayfasındaki tarikat propagandası nedeniyle de okul idaresi hakkında soruşturma başlattı.



Milliyet internet
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 10:16:29
Güncelleme :12 Mayıs 2007 Cumartesi 12:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seda yılmaz IP: 88.226.81.xxx Tarih : 18.05.2007 17:05:25
nasıl cesaret edebiliyor bi anlam veremiyorum böyle karaktersiz bir ögretmen diger ögretmenlerin adınıda kirletiyor ...