3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Sömestr tatilinde servis ücreti alınacak

Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Ali Zeybek, her sene tartışma konusu olan ara tatilde servis ücreti alınması konusuna açıklık getirdi. Tatil günlerinin yönetmelik dışında olduğunu belirten Zeybek, ara tatil süresince servis ücreti alınacağını duyurdu.

2005-2006 Eğitim öğretim döneminde yarı yıl tatiline az bir zaman kala Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Ali Zeybek, veliler ile servisçi esnafını karşı karşıya getiren ve bilgi eksikliğinden kaynaklanan tartışmalar bu yıl yaşanmaması için yaptığı açıklamada, uygulamanın sözleşme gereği olduğunu söyledi.

Bu dönemde yarıyıl tatili ile Kurban Bayramı tatilinin birleştirilmesi nedeniyle 20 gün okulların kapalı olacağına dikkat çeken Zeybek, "Bu yıl Kurban Bayramı ile yarıyıl tatilinin birleşmesi nedeniyle 20 gün okullar kapalı olacaktır. Ücret hesaplanırken tatil günleri göz önünde bulundurulmaktadır. Öğrenci servisi yönetmeliğimizde, öğrenci ikametgâhının değişmesi, uzun tedavi gerektiren bir hastalık hali, okumaktan vazgeçilmesi hali ve öğrencinin okuma hakkını kaybetmesi durumunda servis ücretinin iade edileceği alınmayacağı belirtilmektedir. Tatiller yönetmeliğin dışındadır." dedi.

Konya'nın servis ücretlerinde diğer illere göre daha ucuz olduğunu dile getiren Zeybek, her ilde peşin olarak alınan servis ücretinin Konya'da 9 taksit olarak alındığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 15:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?