4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Kara Kuvvetleri personel heyetinde diploma sevinci

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Konya Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın 40. Dönem Subay ve 38. Dönem Astsubay Temel Kursu'nu tamamlayan 40 subay ve astsubay diplomalarını aldı.

Konya Personel Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda düzenlenen törene Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Süleyman Altınbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, SÜ Rektörü Süleyman Okudan, İl Emniyet Müdürü M. Salih Tuzcu ve birçok davetli ile askeri erkan katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Öğretim Başkanı Personel Albay Alparslan Büyükuysal eğitimler konusunda bilgi verdi. Subay ve astsubay temel kursiyerleri adına Subay Telem Kursu'nu birinci olarak bitiren Personel Teğmen Adem Yıldırım, "Yüce Türk milletine en iyi hizmet, görevimizin en iyi şekilde yerine getirilmesidir. Gerekirse bu uğurda gözümüzü hiç kırpmadan canımızı verebiliriz" dedi.

Subay ve astsubayların diplomaları, Vali Atilla Osmançelebioğlu, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Süleyman Altınbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, SÜ Rektörü Süleyman Okudan, İl Emniyet Müdürü M. Salih Tuzcu ve diğer davetliler tarafından verildi. Diploma töreninden sonra dereceye giren subay ve astsubaylar yaş kütüğüne plaket çaktı.

Eğitim Doktrin Komutanı Orgeneral İsmail Koçman'ın mesajının okunmasının ardından konuşan Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Süleyman Altınbaş, mezun olan subay ve astsubayların umutlarını boşa çıkarmayacağını belirterek, "Personel okulumuzda önce kaliteli insan ve bilgili, gelişime açık 21. yüzyılın bireylerini yetiştiriyoruz. Şimdi mezun olan subay ve astsubaylarımız karargahlarda görevlerini en iyi şekilde yapacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 20:09:28
Güncelleme :18 Mart 2006 Cumartesi 13:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?