3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Selçuk Üniversitesi Avrupalı oldu

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Avrupa Üniversiteler Birliği'nin (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı'na girmeye hak kazandı.

Program çerçevesinde üniversitenin uluslararası çapta kalitesini arttırmak amacıyla yurt dışındaki üniversitelerle işbirliği yapması ve öğretim elemanı ile öğrenci değişimi yapılması hedefleniyor.

Program hakkında bilgi veren SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, Avrupa Üniversiteler Birliği'nin 749 yüksek öğretim kurumu ve 45 ülkenin Rektörler Konseyi'nden oluştuğunu belirterek, "Bu kurumun iki ana amacı var. Birincisi üniversiteler arasında rekabet ortamı sağlayarak kaliteyi arttırmak, ikincisi ise 2010 yılına kadar Avrupa üniversitelerinin yüksek öğretim alanını belirlemek. Biz Selçuk Üniversitesi olarak geçen yıl Mart ayında bu birliğe girmek için başvurduk ve Nisan ayında başvurumuz kabul edildi. Bu birlikte Türkiye'den çok sayıda üniversite üye ancak asıl önemli olan bu birliğin Kurumsal Değerlendirme Programı'na girebilmekti. Biz Mayıs ayında bu programa başvurduk ve Ağustos ayında kabul edildik" dedi.

Programın amacının Avrupa üniversitelerinin kurumsal değişim kapasitelerini ve kalite anlayışlarını değerlendirerek yardımcı olmak olduğunu dile getiren Kürşat Turgut, "Bu programa dahil olabilmek için bir öz değerlendirme raporu hazırlanması gerekiyor. Bu raporda üniversitemizin vizyonu, misyonu, güçlü ve zayıf yanları ile stratejik planlama ve kurumsal gelişim tartışılarak rapor haline getiriliyor. Ayrıca daha önce Avrupa üniversitelerinde rektörlük yapmış 3 profesör ve bir öğretim üyesi sekreterden oluşan 4 kişilik bir ekip üniversitemize gelerek incelemelerde bulunacak. Şubat ayında gelecek olan bu ekip 14-15 Şubat tarihlerinde incelemelerde bulunarak rapor hazırlayacak" şeklinde konuştu.
Konuyla ilgili Selçuk Üniversitesi'nin de çalışmalar içine girdiğini ifade eden Prof. Dr Kürşat Turgut, "Üniversitemizde ilk olarak akreditasyon kurulları oluşturduk. Ayrıca stratejik planlama kurulu, ders dışı etkinlikler danışma kurulu ve rektör danışmanlığı sistemi programlarını faaliyete geçirdik. Üniversite olarak eğitim alanında yabancı dil destekli eğitime önem vermeyi, öğrenmeye dayalı interaktif eğitimi uygulamayı, eğitimi kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerle birlikte sürdürmeyi, yüksek lisans programlarını uluslararası standarta yükseltmeyi ve hayat boyu eğitim olanaklarını geliştirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 16:56:52
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 10:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?