7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Dana kreşi kaliteyi yükseltecek

Konya Şeker A.Ş. bünyesinde kurulan ve hayvancılığın gelişmesini amaçlayan Dana Kreşi, özellikle besiciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Tek tek bölmelere konulan ve her türlü kontrolleri düzenli olarak yapılan hayvanların et ve süt kalitesinde gözle görülür artış yaşanıyor.

Konya Şeker Yönetim Kurulu ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Çumra ilçesinde açtıkları dana kreşlerinin ilerleyen günlerde hayvancılığın yaşadığı sorunlara çözüm olabileceğini belirterek, "Bugün etin maliyetinin 1 doların aşağısında olduğu dünyamızda geleneksel ve eski yöntemlerle hayvancılığı dünyada var olacak şekilde sürdüremeyiz. Bu sorunu çözmenin bir tek yolu vardı o da hayvanları bir araya getirerek et ve süt üretiminde toplu veterinerlik hizmetlerinin verilmesini, hijyen şartlarının sağlanmasını ve toplu girdi teminini sağlamaktı. Bizde bunu yaptık" dedi.

Kurdukları dana kreşinin besiciler tarafından ilgiyle karşılandığını dile getiren Recep Konuk, "Köylerde hayvanlarla ev hanımları ilgileniyor ve hayvanlarla ilgilenmekten ailelerine vakit ayıramıyorlardı. Bizim kreşlerimiz sayesinde ev hanımları artık ailelerine vakit ayırabiliyor. Ayrıca süt ve et kalitesi artan besiciler ve bu ürünleri alanlar birlikte kazanabiliyor. Dolayısıyla herkesin kazandığı bir argümanın ülke geneline yayılmasıyla önümüzdeki günlerde hayvancılığa temel çözüm yolu olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Besiciler tarafından kullanılan geleneksel yöntemlerin et ve süt üretiminde büyük kayıplara neden olduğunu ve besicilerin kaybı önlemek için çareler aradığını ifade eden Konuk, "Biz üretici bir kuruluş olarak, üreticinin bu anlamdaki sıkıntısını giderecek, hem üreticinin hem tüketicinin hem de ülkenin kazanabileceği, hayvan toplulaştırma modelini bir ilk olarak üreticimize sunuyoruz. Bu çalışmanın ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hayvansal üretimimizin boyutunu dünyadaki gelişmiş ülkelere oranladığımızda bizim bu alana daha büyük yatırımlar yapmamız gerekiyor. Hayata geçireceğimiz daha farklı uygulamalarla bunu çözeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 17:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih IP: 88.226.249.xxx Tarih : 21.01.2008 23:53:35

tek kelimeyle harika olmuş karamanlı yetkililerin gormesini isterim suduragı kasabasından selamlar