4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Sudanlı iş adamları Konya'yı ziyaret etti

Sudan Alım Heyeti; gıda teknolojisi, değirmen makineleri, paketleme makineleri, kompresör ve aksesuarları üreticileriyle Konya Sanayi Odası'nda bir araya geldi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği (OAİB) organizatörlüğünde, Konya Sanayi Odası ve Avrupa Bilgi Merkezi Konya ev sahipliğindeki toplantı KSO Toplantı Salonu'nda yapıldı. Konya'nın ekonomi ve sanayisiyle ilgili sinevizyon gösterisini izleyen Sudanlı işadamları, programlarının ilk günü Konya Sanayi Odası Konferans Salonu'nda, ikinci günü ise Konyalı sanayicilerle birebir görüştü.

Görüşmelerde bulunan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin, Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya'nın artık sanayisiyle büyümüş, adından söz ettirmiş ve anılan bir kent olduğunu ifade ederek, "Tarımla anılan şehrimiz, son yıllarda sanayisiyle ön plana çıkmıştır. Konya, bu çerçevede de sanayi kentliliğini tarımla bütünleştirebilen ender illerden bir tanesidir" dedi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın, Sudan'ın gelişmekte olan ve DTM'nin çok önem verdiği Afrika'da kritik olarak değerlendirilen bir pazar olduğuna dikkat çeken Şahin, "Ticari olarak Kuzey Afrika'da pazar payımız çok iyi noktada değil. Türkiye olarak kendimizi tanıtmalıyız. Karşılıklı alım heyetleri organizasyonları yapılması, ticaret hacmimizin artması noktasında önemli" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 16:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?