4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Panek'in bayileri toplandı

Konya Şeker’in ürün yelpazesini Türkiye geneline pazarlamak amacıyla Konya Panko tarafından kurulan Panek A.Ş.’nin bayiler toplantısının ilki Konya’da gerçekleştirdi. 

İstanbul, İzmir ve Ankara ağırlıklı olmak üzere bir çok şehirden gelen bayilerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı Rixos Hotel’de yapıldı. İki gün süren bayiler toplantısının ilk günü bayi temsilcileri Çumra Şeker Entegre Tesisleri’ni gezerek üretilen ürünler hakkında ilgililerden bilgi aldı. 

Bayiler toplantısının açılış konuşmasını yapan Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker’in Türkiye’nin en büyük sanayi devleri arasında bulunduğunu belirterek, “Konya Şeker üretimini gerçekleştirdiği ürünlerle kalite bakımından dünya ile rekabet edecek güce erişti” dedi. 

Konya Şeker ürünlerinin pazarlanması yolunda birlikte ne yapılması gerektiği üzerinde duran Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Çumra Şeker Entegre Tesisleri’ni gördünüz, gezdiniz ve gerçekleştirdiğimiz yatırımlara kısmen de olsa vakıf oldunuz. Konya Şeker, tesisleriyle, altyapısıyla, üretimini gerçekleştirdiği ürün yelpazesi ve ürün kalitesiyle dünya ile rekabet edecek güçtedir. Biz, sanayiyi ve ziraatı çok iyi biliyoruz. Gıdanın sanayileşmeye dönüştürülmesini de çok iyi biliyoruz. Burada aldığımız mesafe dünya ile paralellik arz eden, hatta yer yer dünyanın önüne geçen boyuttadır. Konya Şeker olarak, üretimini yaptığımız ürünlerin kalitesine güveniyoruz. Bunu zaten sizlerde gördünüz ve tanık oldunuz” diye konuştu. 

Japonya’dan Brezilya’ya kadar tüm ülkelerin teknolojilerini yakından incelediklerini anlatan Konuk, “Gıda ile ilgili ne varsa yerinde gördük. Neleri yapabileceğimizi, neleri yapmamız gerektiğini ve hangi ürünlerin devamlılığı olduğunu yerinde tespit ettik. Kısaca, dünya ile bütünleştik. Konya Şeker, dün sadece kristal şeker üreten bir kuruluştu. Pazarlama gibi bir kaygısı ve sorumluluğu yoktu. Ama bugün, üretimini geliştirdiği ürünlerle, mamullerle ve her gün artan ürün yelpazesiyle sorumluluk sahibi oldu” şeklinde konuştu. 

Pankobirlik Genel Müdürü Mikdat Çakır, Konya Şeker Genel Müdürü Yakup Hezer ve Panek A.Ş. Genel Müdürü Bülent Serttaş’ın konuşmalarının ardından bayilerin sorunları dinlendi. 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 15:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?