3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Grip yumurtacıları vurdu!

Türkiye'de tavukçuluk ve yumurta sektöründe söz sahibi olan Konya'da üreticilerin tedirgin bekleyişleri sürüyor.

Şu ana kadar 4 kişinin yaşamını yitirdiği kuş gribi nedeniyle sektörün büyük darbe aldığını ifade eden Konya Yumurta Üreticileri Tarımsal Birliği Başkanı Hasan Konya, durumun ne olacağını tedirgin bir şekilde beklediklerini söyledi.

Kuş gribi şüphesinin bir çok ilde çıkması nedeniyle Türkiye'nin her tarafının şüpheli durumda olabileceğini ifade eden Konya, "Hafta sonunda bakanlıkta bir toplantı yapıldı. Bu toplantıdan çıkacak sonucu bekliyoruz. Şu anda Konya'da üretimlerimiz devam ediyor. Zaten bu üretim bir anda ne azaltılır ne de kesilir. Konya, Türkiye'nin yumurta ihtiyacının yüzde 22'sini karşılıyor. Günde 7 milyon yumurta üretimi yapıyoruz" dedi.

YUMURTA 50 YKR
Kuş gribi görülmeden önce yumurta fiyatlarının 12 YKr olduğunu vurgulayan Konya, "Şu anda biz yumurtayı 5 YKr'ye satıyoruz. Konya'da kuş gribi yok ve görülmedi. Sadece Bozkır İlçesi'nde şüphe üzerine ölen bir kaç tavuk uzmanlar tarafından test edildi, sonuç negatif çıktı. Bize göre yumurta ve beyaz et satışı düşmemeli. Özellikle Konya gibi bir şehirde" diye konuştu.

Yumurta satışı yapılan marketlerin yetkilileri, yumurtanın 5 YKr'ye düşmesine rağmen insanların şüphede kalarak yumurta almaktan kaçındığını söylüyor.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 15:21:09
Güncelleme :16 Ocak 2006 Pazartesi 16:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?