4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Hedef 10 bin konut

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, özellikle orta ve dar gelir grubuna hitap eden kooperatif çalışmalarının devam ettiğini belirterek, 10 bin konut hedefine de yaklaştıklarını söyledi.

Belediye öncülüğünde kurulan ilk kooperatif olan ve inşaatı devam eden Karatay Bahçelievler Konut Yapı Kooperatifi'nin Başak Tesisleri'nde yapılan genel kurul toplantısına katılan Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Bahçelievler Kooperatifi'nin kendileri döneminde kurulan ilk kooperatif olması dolayısıyla ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Bahçelievler'den sonra 5 kooperatif daha kurduklarını ve vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi karşısında kooperatif çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydeden Hançerli, "Şu ana kadar 2 bin 620 konutun temelinin atıldı. Bin 860 konutun da proje çalışmaları devam ediyor. 10 bin konut hedefine doğru adım adım yaklaşıyoruz. Bizim öncülüğümüzde kurulan kooperatifler ile özel sektörün de önünü açıyoruz. Belediye öncülüğünde kurulan kooperatiflerin etrafında özel sektör tarafından bin 700 konutluk kooperatif çalışması yapıldı.

İlçemizin mimari şehir plancılığı ve düzenli şehirleşme açısından modern, her türlü sosyal donatıya ve çevre düzenlemesine sahip toplu konut alanlarıyla planlı kentleşmesini sağlayarak, Karatay'da ekonomik, güvenilir ve sağlıklı toplu konutlar oluşturmaya devam edeceğiz. Karatay Belediyesi olarak özellikle orta ve dar gelir grubuna hitap eden kooperatif çalışmalarımız bundan sonra devam edecek" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Mart 2006 Pazar 18:35:06
Güncelleme :5 Mart 2006 Pazar 18:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?