4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Beyşehir Atatürk anıtı törenle açıldı

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde yaptırılan yeni Atatürk Anıtı törenle açıldı.

Anıt alanında yapılan törene, İlçe Kaymakamı Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Garnizon Komutan Vekili ve Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Sami Beydilli, Emniyet Müdürü Osman Bilgin, Cumhuriyet savcıları Nuri Veysel Eren ve Gökhan Karaköse, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü mensupları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Beyşehir'in şanına, şerefine ve ilçenin bugünkü büyüklüğüne yakışır yeni bir Atatürk Anıtı yaptırdıklarını söyledi. Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk ise, yaptığı konuşmada, eski anıtın büyük Beyşehir ölçeğinde küçük kaldığını, anıtın daha büyük ölçekte yapılması gerektiğini her zaman söylediklerini dile getirerek, "Belediye başkanımızın gayretiyle, Selçuk Üniversitesi'nin yardımlarıyla yeni anıtımıza kavuşuyoruz. Ben bu anıtın sadece bu anıt meydanında kalan bir heykel olduğuna inanmıyorum. Bu anıt hepimizin kalbinde, her zaman taşıdığımız daha büyük bir anıt olarak devam edecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Türk bayrağına sarılı yeni Atatürk Anıtı, Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk ve Belediye Başkanı Nazif Tekinöz tarafından gerçekleştirilen kurdele kesiminin ardından açıldı.

Törenin son bölümünde ise anıtın yapımında emeği geçen heykeltıraşlar Anar Eyni ve Mutluhan Taş'a birer plaket takdim edildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 19:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?