3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Tarihi yapılar restore ediliyor

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, kültürel değerlere sahip çıkmak amacıyla çok yönlü restorasyon projelerini hayata geçiriyor.

Karatay İlçesi'nde bulunan, 20. yüzyılın başlarından 1974 yılına kadar polis karakolu olarak hizmet veren tarihi Köprübaşı Karakolu, yapılan restorasyon çalışmalarıyla Karatay Zabıta Karakolu ve Karatay Belediyesi Misafirhanesi'ne dönüştürüldü. Rölöve ve restorasyon çalışmaları için yaklaşık 220 bin YTL harcandığını belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, tarihi Köprübaşı Karakolu'nun bundan sonra Karatay Zabıta Karakolu ve Karatay Belediyesi Misafirhanesi olarak hizmet vereceğini söyledi.

Tarihi kent dokusunun canlandırılması ve eski yapıların restore edilmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Hançerli, "1 milyon 668 bin YTL'lik Konya Sokağı projesiyle ilgili olarak da Kültür Bakanlığı'na müracaat yapıldı. Projenin hayata geçirilmesiyle Konya kültürünü ön plana çıkararak dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Restore edilecek eski yapılardan biri de emekli vatandaşlarımızın boş zamanlarını değerlendirebilecekleri ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla emekli konağı olarak hizmet verecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 15:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?