3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Tarih yeniden canlanıyor

Seydişehir'e adını veren Seyid Harun Veliden Seydişehir’e emanet kalan ve bakımsızlıktan dolayı kullanılamaz hale gelen Seyid Harun Hamamı ve Camii'nin aslına uygun restorasyonu için AKP Konya Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Harun Tüfekçi harekete geçti. 

Seydişehir’in kurucusu Seyit Harun Veli’nin 723 yıl önce yaptırdığı cami ve kentin tek hamamının bakımsızlıktan dökülmesi üzerine yeniden restorasyon için girişim başlatan Tüfekçi, konuyla şunları söyledi:

"İlçemizin en önemli tarih ve kültür mirası olan Seyit Harun Veli Camii ile Hamamında zamanla oluşan yıpranmaların onarımı ve aslına uygun restorasyonu son derece önem taşımaktadır. Özellikle Hamamın içinde bulunduğu durum hepimizin malumu olup, mümkün olduğu kadar eski görünümüne kavuşması için girişimlerimiz olmuştur.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Seyit Harun Camii’nin onarımı için gerekli kararı almıştır. Külliyesinde bulunan Hamam için de Kurul Kararı alındıktan sonra ikisinin birlikte yapımına 2006 yılı içinde başlanacaktır.’’

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 09:26:03
Güncelleme :24 Şubat 2006 Cuma 18:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?