3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Tarihi eserler albüm oldu

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından bölgenin tarihi mimari eserleri fotoğraf albümünde toplandı. Kitaplaştırılan albümde Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemine ait eserler tekrar gün yüzüne çıktı.

"Kendi Medeniyetlerimize Sahip Çıkıyoruz" projesi adı altında 3 ayrı albüm halinde hazırlanan kitapların sinevizyon eşliğindeki tanıtım toplantısında konuşan fotoğraf sanatçısı İbrahim Dıvarcı, resmi kurumlardan alınan bilgiler doğrultusunda 86 tarihi eserin çekimini yapmayı beklerken 101 eserle karşılaştıklarını söyledi. Dıvarcı, Konya ve 31 ilçesini kapsayan çekimler sırasında yöre halkının birçok tarihi eseri tanımadığına ve eserlere en ciddi tahribatın insan eliyle yapıldığına şahit olduklarını anlattı.

Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Gök de, altyapı, mimari, park bahçe çalışmalarının yanı sıra kültür çalışmalarına önem verdiklerini söyledi. Belediye halk ve çocuk korosuyla çocuk tiyatro topluluğunu oluşturacaklarını dile getiren Gök, mülkiyeti belediyeye ait 2 kütüphaneyi tekrar devralacaklarını ve Akşemsettin Spor Salonu'nun bir bölümünü de kütüphane yapacaklarını kaydetti.

İbrahim Dıvarcı, Ahmet Kuş ve Feyzi Şimşek tarafından fotoğraflanan tarihi mimari eserlerin kitaplaştırıldığı 3 albümden birisi olan "Beylikler Dönemi Eserleri" fotoğraf albümü, projenin başlangıcında yer alan ancak vefat eden gazeteci-yazar Yalçın Dikilitaş'a ithaf edildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 17:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?