23
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Anısı hastanede yaşayacak

285 milyar liraya mal olan sağlık ocağının açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Hayırsever vatandaş Emekli Albay Muammer Tolasalı’nın girişimleri, Belediye ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle 5 ayda tamamlandı. Bina tamamlanmadan ölen Tolasalı’nın projesini gerideki ailesi ve çocukları tamamladı. 6 aydır hizmet veren sağlık ocağının açılışına Albayın Eşi Mualla Tolasalı'nın kızları Yeşilay Giritli, Nuray Kandilci, Biray Özçimen katıldı. Ayrıca törende Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Belediye Başkanı İbrahim Halıcı, Kaymakam Mehmet Ali Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, yardımcıları Bahaddin Akyürek, Hasan Öznavruz ve çok sayıda davetli katıldı.

Pınarbaşı Mahallesi'nde gerçekleştirilen açılışa saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Anlam ve önemin içeren bir konuşma yapan Albay Muammer Tolasalı’nın kızı Yeşilay Ciritli ve Eşi Mualla Tolasalı ‘’Bıraktığı yerden devam edeceğiz Bizlere bir önder oldu yol gösterdi bir ömür boyu hayır hizmetleriyle yaşadı bu açılışı onun yapmasını beklerdik ama ömrü vefa etmedi onun eserlerine sahip çıkıyoruz projesinde bir okul yaptırmak istiyordu bu anısını bizler yaşatacağız’’dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ‘’Albayımız doğduğu yere manevi yönüyle hizmet etti. 3289 metrekare arsa üzerine iki katlı her türlü sağlık hizmetinin verildiği sağlık ocağını 5 ay içinde tamamladık. Belediye olarak biz 185 milyar harcadık. Albay 100 milyar harcayarak toplam 285 milyar liraya mal oldu. Devlet- vatandaş örneğini en güzel şekilde hizmete dönüştürdük. Sağlıklı nesiller yetiştirmeye yatırım yaptık il sağlık müdürlüğümüzün de doktor ve araç gereç bakımından büyük destekleri oldu’’ diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci de ‘’Türkiye’de sağlık alanında gerçekleştirilen reformlarla büyük bir sorunu çözdük dönüşüm projelerimiz devam ediyor bunun yanı sıra hayır sever vatandaşlarımızın hizmetlerinde büyük atılımlar oluyor hizmetlerini unutmayacağız’’dedi.

Milletvekili Harun Tüfekçi ‘’Vatandaş devlet işbirliğiyle hizmetleri görüyoruz böyle bir eserlerin ülkemize kazandırılması hizmetlerde rahatlama sağlıyor Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Törenin ardından albayın eşi Mualla Tolasalı’ya Kaymakam Mehmet Ali Yıldırım ve Belediye Başkanı İbrahim Halıcı, Milletvekili Harun Tüfekci bir teşekkür plaketi takdim ettiler.

İsmail Sünbül
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 23:06:13
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 06:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?