2
Haziran
2024
Pazar
SAĞLIK

Hastalardan çok hastane hasta

Hastaneler hastalara hizmet vermede geri kalıyor, hastalar yaşanan durumdan dolayı çileden çıkıyor.

Hastalar sorunun çözümünü istiyor.

Akçalar kasabasından tedavi için gelen felçli Nurullah Can isyanda, "Azrail hastanede galiba. Sabahın 6'sında geldim. Tekerlekli sandalye ile sıramın gelmesini bekliyorum. Halimiz böyle ne olacak. Uzman beyin doktoru da gitmiş’’.

Ayakları kırılmış koltuk değneği ile ayakta zor duran Servet Aydın ise ‘’Sabah erken geldim. Ortopedi doktorunda sıra dolmuş yarın gel diyorlar zaten 4 gündür sıra alamadım hastanelerimiz komada mı?” diye tepkisini ortaya koydu.

Hidayet Aslanda da sabah erkenden gelmiş: ‘’70. sırayı zor aldım personel hak ihlali yapıyor bozuk olan sağlığımız iyice bozuluyor.’’

Maden Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Özer, yaşanan sorunlarla ilgili şunları dile getirdi: "Doktor ve hemşire açığımız hat safhada birde yığılmalar tek doktor üzerinde yoğunlaşıyor.

Hastanelerimizin ayrı yerlerde olması ayrı bir sorun yaratıyor, bir an önce sıkıntılarımızı kısa vadede çözmek için tek çatı altında birleştirilmesi lazım. Devletin memur zihniyetiyle işler yürümüyor, kısa zamanda hastanemizin geleceğine yönelik, Kaymakamlık, belediye, siyasi parti temsilcileri, eczane sahipleri sivil toplum kuruluşları bir komisyon etrafında toplanarak çıkan sonuca göre çözüm üretmeliyiz yoksa rahatlayamayız.’’

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 22:48:37
Güncelleme :14 Mart 2006 Salı 13:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMETALİ IP: 85.108.99.xxx Tarih : 13.03.2006 00:54:13
iste sağlıkta dönüşüm programının sonucu. sadece birilerinin aldığı tarlaların değeri artsın diye devlet hastanesini ssk ya taşıyacaklar. İŞTE AKP NİN HİZMET FORMÜLÜ:KURUMLARA GEREKEN ÖNEMİ GÖSTERME,DOKTOR,ÖDENEK GÖNDERME,VATANDAŞI REZİL ET ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞI ÇIKMASIN. ARTIK HERŞEY SATILIK.