18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Seydişehir'de 'sigarayı bırakma' konferansı

Seydişehir Kaymakamlığı, Belediye, Selçuk Üniversitesi Seydişehir M.Y.Okulunun birlikte hazırladığı konferanslar devam ediyor.

Belediye Düğün salonunda sigara alışkanlığı ve tedavisi konulu konferans yapıldı. Konferansa SÜ Yrd. Doç. Dr. Ruhuşen Kutlu ve SÜ Tıp Fak. Aile Hekimi anabilim Dalı öğretim üyesi Saniye Özdemir katıldı.

Kutlu, yaptığı konuşmada, ‘’Bugün gençlerimizin %37 si sigara kullanmaktadır. Sigara üzerinde 4000’den fazla kimyasal mikroplu maddeyi barındırır. Sigaranın içindeki nikotin insanı bağımlı hale getirir 8.kat uyuşturucuya eşdeğer teşkil eder. Ülkemizde Yılda 100Bin insan ölmektedir ABD’de 300, AB’de 400Bin insan ölmektedir. Yurdumuzda Erkeklerin %60, kadınların %24’dü Öğretim görevlilerinin %35, 30 Yaş üstü insanların %45 sigara içmektedirler. Bu nedenle sağlığımızı, enerjimizi, özgüvenimizi, özgürlüğümüzü alıyor, kanser hücrelerinin çoğalmasını sağlıyor’’ dedi.

Saniye Özdemir ise şunları söyledi: ‘’Sigaranın yarattığı hastalıklarda Akciğer kanseri birinci sırayı almaktadır. Özellikle kadınlarımızda gırtlak kanserine yol açmaktadır. Hamilelik sırasında sakat ve düşük doğumlar oluşmaktadırlar, sigara ortamlarında içmeyenlerde etkilenir. Kanser, kalp ve damar, solunum hastalıklarına neden olur, erken yaşlanmaya sebep olur sigara bırakıldığı zaman 6.ay içerisinde akciğer kanseri oluşumları yarıya düşer vücut temizlenir onu için önce sigarayı beynimizde bırakmalıyız. Sabretmeliyiz bırakılmayacak bir durum yoktur. Yardımcı etkenler de bırakılmaya fayda sağlar.’’

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 20:21:16
Güncelleme :11 Aralık 2005 Pazar 16:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?