1
Haziran
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Hastanenin sorunları masaya yatırıldı

Seydişehir'de hizmet veren Maden Devlet Hastanesi ile Seydişehir Devlet Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı kararı ile birleştirilmesinden sonra ortaya çıkan sorunları tartışmak ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla Hastane Başhekimi Oprt. Dr. Ziya Şifa ve Başhekim yardımcıları Oprt. Dr. Ahmet Ceylan ve Dr. Mustafa Özer ile hastane idarecileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte birtoplantı yaptı.

Başhekim Şifa, 12 Aralık 2005 tarihinde iki hastanenin tek çatı altında toplandığını ve kendisinin 17 Mart 2006 tarihinde başhekim olarak atandığını söyledi. Halkın devlet hastanesi olarak bilinen ve şu anda B blok olarak hizmet veren hastanenin zaman içinde kapatılacağı ve özelleştirileceği endişesinin yersiz olduğunu belirten Şifa, her iki hastanenin sağlık hizmeti vermeye devam edeceğini ve 6 ay gibi bir sürede eksikliklerin giderilerek daha iyi sağlık hizmeti vermeye başlayacaklarını ifade etti. 

A blokta verilen poliklinik hizmetlerinin aynısı, sürekli kullanılan ilaçların reçetelenmesi, laboratuar, röntgen, diş poliklinik hizmetleri ve diyaliz servinsin B blokta hizmet verdiğini söyleyen Şifa, "Ayrıca göz ameliyatları B blokta yapılmaktadır, ameliyatlar ve yatan hastalar için ise A blok kullanılmaktadır" dedi. 

En kısa sürede diş laboratuarının hizmete açılacağını söyleyen Başhekim Şifa, hastaların protez ihtiyaçlarının hastanede karşılanacağını, tedavi imkanlarını artırmak amacıyla halen tek ünitede çalışmakta lan birime iki yeni ünite daha alınacağını ve ihalenin 19 Temmuz da yapılacağını söyledi. 

Tomoğrafi hizmeti alım ihalesinin 17 Temmuz da yapılacağını ayrıca Koagulometre cihazının da 7 Temmuz tarihinde yapılacağını ifade eden Başhekim Şifa, "Önemli olan iyi niyettir, bizim niyetimiz iyi onun için sonuç hayırlı olacaktır" diye konuştu. Daha sonra toplantıya katılanlar hastanelerde gördükleri eksiklikleri ve kafalara takılan soruları hastane yönetimine sorarak bilgi aldı.
İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2006 Pazartesi 08:55:34
Güncelleme :3 Temmuz 2006 Pazartesi 10:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?