22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Hastane personelinde 'birleşme' tedirginliği

Özellikle S.S.K. Hastaneleri'nin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi ile birlikte başlayan geçiş dönemi sıkıntıları yeni yeni atlatılırken, bu kez Seydişehir'de gündeme gelen iki hastanenin birleştirilmesi teklifi hastane personelini oldukça tedirgin ediyor.

Dün Seydişehir'deki hastaneleri Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ile birlikte ziyaret eden Konya Milletvekili Harun Tüfekçi'ye hastanele personeli bu konudaki kaygılarını dile getirdi.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Tüfekçi, “Biz iki hastanemizin de eşit olarak hizmet almasını istiyoruz. Hastaneleri birleştirmeyeceğiz; sadece Başhekimliği tek çatı halinde toplayacağız. Personel çalıştığı hastanesinde görev yapmaya devam edecek. Başhekimliklerin birleşmesi, genelde hastaları S.S.K. güvencesinde olan Maden Devlet Hastanesi'nin de döner sermayeden dolayı ödenek sıkıntısını ortadan kaldıracaktır” dedi.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 13:22:05
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 06:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SERKAN ÇETİN IP: 85.103.41.xxx Tarih : 10.09.2005 17:41:59
DOĞRU MALİ SIKINTI ORTADAN KALKACAK FAKAN MADEN HASTANESİNDEKİ PERSONEL AÇIĞI KONUSU GÜNDEME GELECEK BUNUN İÇN PERSONEL OLDUĞU YERDE ÇALIŞAMAZ