3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Yazlık meyveler cep yakıyor

Kış aylarında üzüm, erik, karpuz ve kiraz gibi yaz meyvelerini yemek isteyenler için Alışveriş Merkezleri ve manavlar, ithal ve sera ürünlerini tezgahlarında satışa sunuyor.Meyveler ilgi gördüğü kadar fiyatlarıyla da cep yakıyor.

Nevşehir'de sebze ve meyve satışı yapan Şahane Pazar yetkilisi Adnan Köstekçi, genellikle Güney Amerika ülkelerinden ithal edilen ve Antalya'da seralarda yetiştirilen yazlık meyvelerin kış aylarında büyük ilgi gördüğünü söyledi.Kış aylarında genellikle üzüm, erik, karpuz, kiraz ve çilek gibi yazlık meyvelerin sürekli olarak satışının yapıldığını belirten Köstekçi, müşterilerden gelen özel istekler üzerinde de kavun, avakado, enginar, yeşil erik gibi meyveleri de kısa sürede temin edebildiklerini kaydetti.

Yazlık meyveler içerisinde en pahalı olanın kilosu 80 YTL ile kiraz olduğunu belirten Adnan Köstekçi, bunun yanında eriğin kilogramı 7 YTL, üzümün 8 YTL, karpuzun ise 13 YTL'den satışa sunulduğunu söyledi. Bazı meyvelerin yüksek fiyatları nedeniyle vatandaşlar tarafından taneyle de alınabildiğini ifade eden Köstekçi, "Aslında bir çok meyvenin fiyatı yaz aylarındaki satış fiyatlarımıza çok yakın. Buna rağmen pahalı bulan müşterilerimiz oluyor. Onlar içinde taneyle satabiliyoruz. Örneğin kara eriğin tanesi 50 YKR.Bu mevsimde bizden talep edilen ve getiremeyeceğimiz meyve yok. Bize gelen özel istekler doğrultusunda istenilen meyveyi 5 gün içerisinde müşterimize sunuyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 17:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?