23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

50 meslekli genç

Ürgüp Belediyesi tarafından AB'nin destekleriyle gerçekleştirilen Ürgüp Mesleki Eğitim Seferberliği Projesi ile 50 genç meslek sahibi oluyor.

AB Aktif İşgücü Programları çerçevesinde Ürgüp Belediyesi önderliğinde uygulamaya konulan Ürgüp Mesleki Eğitim Seferberliği Projesi'yle 'seramik' konulu işgücü eğitim kursu açıldı. İşsiz 20 erkek, 20 bayan ve 10 engelli olmak üzere toplam 50 gencin seramik eğitimi gördüğü proje, Ürgüp Belediyesi Proje Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi tarafından gerçekleştiriliyor. Bütçesi 182 bin 894 euro olan projeye, AB 164 bin 605 euro karşılıksız hibe yardımında bulundu.

Kayseri Erciyes Üniversitesi, Ürgüp Yerel Gündem 21 Kadınlar Meclisi, Ürgüp Muhtarlar Odası ve Türkiye Sakatlar Derneği Nevşehir Şubesi'nin ortağı olduğu projeyle Ürgüp'te işsiz gençlerin ve sakatların sürekli bir biçimde bilgi ve beceriye dayalı el sanatları eğitimi verilerek, kursiyerlerin seramik imal etme ve boyama konusunda eğitilerek istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedefliyor.

Ürgüp Mesleki Eğitim Seferberliği Proje Yürütücü Asistanı ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kerimhan Kaynak, 50 kursiyerin katıldığı seramik kursunun 10 ay süreyle devam edeceğini belirtti. Kursun ilk 3 aylık bölümünde kursiyerlere seramik konusunda teorik dersler verildiğini kaydeden Kaynak, "Kursiyerlerim 18-35 yaş grubunda ve daha önce birçoğu hayatında elini çamura bulamamış insanlar. Bu insanlara burada seramik yapımı konusunda dersler veriyoruz ve hepsi 10 aylık süre sonrasında bu mesleği öğrenebiliyor. Başarılı kursiyerlerimize AB'nin sağladığı bir sertifika verilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 11:25:00
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 11:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?