17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Festival başladı

Ürgüp Kültür-Sanat ve Bağ Bozumu Festivali başladı. 20 yaşındaki Birce Öğüt, bu yılın 'Üzüm Güzeli' seçildi.

Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde 2 gün süreyle devam edecek olan Ürgüp Kültür-Sanat ve Bağ Bozumu Festivali Cumhuriyet Meydanı'nda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve Folklor ekiplerinin gösterileriyle başladı. Açılış törenine Avanos Kaymakamı Mehmet Ünlü, Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Ürgüp Belediye Başkanı Ödemiş, Ürgüplüler olarak Anadolu'nun en güzel köşesinde yaşadıklarını belirterek, bu bölgenin tanıtımı amacıyla bu tür festivallerin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Ödemiş, "Dünyada eşi ve benzeri olmayan bir bölgede yaşıyoruz. Bu bölgenin tanıtılması aynı zamanda kültür ve geleneklerinin ileriki yıllara aktarılması için herkes üzerine düşen görevi yapmalı" dedi.

Konuşmaların ardından törene katılanlarla birlikte Festival Yürüyüşü gerçekleştirildi. Mehter Takımı önderliğinde gerçekleştirilen festival yürüyüşüne bu yılın üzüm güzeli Birce Öğüt faytona binerek katıldı. Üniversite öğrencisi olan 20 yaşındaki Öğüt, festivale katılanlardan büyük ilgi gördü.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2005 Pazar 14:26:34
Güncelleme :4 Eylül 2005 Pazar 14:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?