23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Çukurcalı öğrencilere jest

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'nde üniversiteyi kazanan öğrenciler, Ürgüp Belediye Başkanı tarafından Kapadokya gezisiyle ödüllendirildi.

İlçe tarihinde bugüne kadar üniversiteyi sadece en fazla 3 kişinin kazandığı Çukurca İlçesi'nde bu yıl 5'i kız 6'sı erkek olmak üzere 11 öğrenci ÖSS'de başarı gösterdi. İlçelerinde toplu halde ilk kez böyle bir başarıya imza atan öğrenciler, Nevşehir'in Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş tarafından Ürgüp'e davet edildi. Çukurcalı gençlerin haberlerden duyduğu başarılarının kendisini heyecanlandırdığını belirten Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, "Hakkari'nin Irak sınırında bulunan ve zor şartlarda bu başarıyı yakalayan öğrenciler bizleri gururlandırdı" dedi.

Kapadokya'da doğal güzellikleri, peri bacaları, yeraltı şehirleri ve turistik mekanları gezen öğrenciler, hayatlarında ilk kez Çukurca'dan turistlik bir beldeye geldiklerini, bu geziyi ömürleri boyunca unutmayacaklarını dile getirdi. Grup adına söz alan Kadriye Kanat, başarılarını ilçede kurulan Mehmetçik Dershanesi'ne borçlu olduklarını ifade ederek, "Hepimiz daha fazla çalışacağız ve ailelerimize faydalı evlatlar olacağız" diye konuştu.

Bilgisayar, arkeoloji, tarih, işletme, halkla ilişkiler, elektrik ve elektronikle veterinerlik gibi bölümleri kazanan öğrenciler, Kapadokya gezisinde Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 15:33:58
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 11:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?