18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ürgüp'ten Papa'ya davet

Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, Fener Rum Patriği Bartholomeos aracılığıyla Papa 16. Benedit'i Ürgüp'e beklediklerini belirterek, önümüzdeki günlerde bir davet mektubu göndereceğini kaydetti.


Ürgüp Belediye Başkanı Ödemiş, önümüzdeki aylarda Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen Papa 16. Benedit'i Fener Rum Patriği Bartholomeos aracılığıyla Kapadokya'ya davet ettiğini söyledi. Bartholomeos'un bu konuda gerekli girişimleri yaptığına işaret eden Ödemiş, kendisinin de Papa'ya bir mektup yazacağını ifade etti.


Kapadokya'nın Hıristiyan dünyası için büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Ödemiş, Papa'nın ziyareti durumunda bölgenin tanıtımına büyük bir katkı sağlanacağını dile getirdi. Ödemiş, "Çünkü Kapadokya uzun yıllar çeşitli uygarlıklara, çeşitli dinlere ev sahipliği yapmış. Pek çok din burada hoşgörü içinde yaşamış, Hıristiyanlar için de bu bölgenin önemli bir yeri var. İlk Hıristiyanlar bu bölgede yaşamış ve dinlerini yeraltı şehirlerinde sürdürmüşler. Papa'nın ziyareti buraya ayrı bir anlam katacak ve bölgenin tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Umarım bu ziyaret gerçekleşir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 13:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?