5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Bozdağ'dan Milli Eğitim'e ziyareti

AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, yeni yerine taşınan Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'a hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Ziyaret sırasında Yozgat'ın son bir yıl içerisinde eğitimde büyük mesafeler kat ettiğini belirten Bozdağ, "Daha önceki yıllarda Yozgat eğitiminde gözle görülür bir hamle yoktu. Son bir yıl içerisinde ise eğitimimize bir motive geldi ve bu motive tüm il geneline yayıldı. Öğrenci Seçme Sınavları'nda sürekli gerileyen ilimiz, bu yıl yapılan ÖSS'de 4 basamak aşağıya inme başarısı göstermiştir. Bu başarılar önümüzdeki yıllarda da devam edecektir" dedi.
Yozgat ile geneline açılan Anadolu liseleriyle birlikte, 4 yıl sonra Yozgat'ın eğitime damga vuracağını ifade eden Bozdağ, "Biz eğitimde Yozgat'ın önünü ve ufkunu açacağız. Eğitimde başarının kısa sürede olması mümkün değil ama Yozgat Milli Eğitim bir yıl içerisinde büyük başarı elde etmiştir. Milli Eğitimde görevli tüm çalışanlarımıza göstermiş oldukları özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Yozgat'a bu yıl Turizm Meslek Lisesi açılacağını vurgulayan Bozdağ, "Turizm Meslek Lisesinin açılması, ilimiz eğitimi ve turizmi için önemli bir katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu. Daha sonra Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'i makamında ziyaret eden Bozdağ, Yozgat Belediyesi'nin en borçlu belediyeler arasında yer almasına rağmen, yaptığı hizmetlerin çok önemli olduğunu söyledi.
Milletvekili Bozdağ, Yozgat'ın sağlık yönünden de önemli gelişmelere imza attığını belirterek, "Her ilçemize bir diyaliz merkezi kurarak, ilçedeki diyaliz hastalarımızın Yozgat merkeze ve başka illere gitmesini durdurup yerinde hizmet vereceğiz. Hastalarımız bu sayede sıkıntıdan kurtulmuş olacak" dedi.
Hastanelerde en önemli sıkıntının ise personel açığı olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Sağlıkta mecburi hizmetin getirilmesiyle birlikte ilimizde personel sıkıntısı kalmayacak. Doktorların ilk tercihleri arasında Yozgat olacaktır" dedi. Milletvekili Bozdağ, Yozgat'ın AK Parti dönemiyle birlikte müthiş bir hizmet devri yaşadığını belirterek, "Duble yollar, tren yolu projesi, alt geçit, toplu konut çok önemli yatırımlardır. Ayrıca yarım kalmış yatırımların bitirilmesi de çok önemlidir. Yaklaşık 15 yıldır inşaatı süren Yaşlılar ve Özürlüler, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin hizmete girmesi için çalışmalarımız sürüyor. Kapalı spor salonu için ödenek işlemleri tamamlandı" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 16:56:57
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 14:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?