5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrencilere ücretsiz kurs

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, il eğitim başarı seviyesini yükseltmek ve dershaneye gitme imkanı bulamayan öğrenciler için ücretsiz kurslar açtıklarını söyledi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Yozgat Milli Eğitim Müdürü Gülay, orta öğretim kurumları ve üniversite sınavına hazırlık için açılan ücretsiz kursların 1 Ekim 2005 itibariyle başladığını ifade etti.

Gülay, "Açtığımız bu kurslara mezun olan öğrencilerimiz, 6-7-8. sınıf ve 9-10-11. sınıfta okuyan öğrencilerimiz katılacak. Bu öğrencilerimiz bulundukları okula veya ilçelerindeki halk eğitim merkezi müdürlüklerine müracaat ettikleri takdirde, yapılan program çerçevesinde ücretsiz kurslarımıza katılabilecekler" dedi.

Kurstaki amacın il eğitim başarı seviyesinin yükseltilmek olduğunu hatırlatan Gülay, "Bu kurslara geçtiğimiz yıl ÖSS'ye girip kazanamayan öğrencilerimizde katılabileceklerdir. Aynı zamanda maddi yönden dershaneye gitme imkanı bulamayan öğrencilerimiz için çok kurslar önemli bir fırsattır. Kurslarımızda öğrencilerimize bilgi takviyesinde yapılırken, bir yandan da test tekniğini öğretilecek. Sık sık deneme sınavları yaparak öğrencilerimizi zamla yarışması sağlanacak. Bu kursların öğrencilerimize büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz. O nedenle öğrencilerimizin sağlanan bu fırsattan yararlanmalarını istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 15:35:41
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 00:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?