5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Proje tasarım sergisi

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Proje Sergisi açıldı. 

Yozgat Kız Meslek Lisesi salonunda düzenlenen serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Serginin açılışında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Gülay, Yozgat'ta eğitim ve öğretime devam eden 501 ilköğretim okulunun bulunduğunu hatırlattı. 

Gülay, "Bizim Yozgat'ta yetiştirmek isteğimiz çocuk tipi müteşebbis, atılımcı ve bulunduğu yörenin ihtiyacına göre proje geliştiren yapan öğrenci tipidir. 2 Yılıdır milli eğitim müdürlüğü olarak bizim hedefimiz bu. Bakanlığımızın desteğiyle bu yıl fen bilimleri proje yarışması başlattık. Okullarımız bulundukları yöreye göre hazırladıkları projeleri burada  sergilemektedirler" dedi. 

Öğrencilerin çok güzel projeler hazırladıklarını ve bu bölgenin ihtiyacı olan hayata geçirilmesi gereken projeler olduğunu dile getiren Gülay, "Bu projelere katılan okullarımıza, hazırlayan öğrencilerimize emeği geçen öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Biz burada komisyonla en güzel 3 projeyi belirleyip bakanlık tarafından düzenlenecek sergiye göndereceğiz. Burada önemli olan öğrencilerimizin bulundukları yöreye göre proje geliştirmeleri ve etkinliğe katılmalarıdır" şeklinde konuştu. 

Daha sonra katılımcılar sergiyi gezerek, projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.
.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 15:50:25
Güncelleme :11 Mayıs 2006 Perşembe 15:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?